h

Nieuws, maart 2019

29 maart 2019

Bewoners Jan Evertsenplaats vormen front tegen Vestia

Foto: Fatih Hijnen / SP

De Lijnbaanflats worden gerenoveerd, maar de bewoners zijn de manier van werken van Vestia helemaal zat. Donderdagavond kwamen veertig bewoners samen om met de SP Rotterdam over de problemen te praten. Met felle woorden vertelden de bewoners hoe Vestia hen slecht en onjuist informeert, over de kosten waarvoor ze opdraaien door tijdelijk onderdak te moeten zoeken en de slechte oplevering van hun flat. De stress en het fijnstof levert soms zelf ernstige gezondheidsklachten op. Daarom hebben zij de krachten gebundeld om als collectief eisen te stellen aan Vestia.

Lees verder
28 maart 2019

Huurders vragen inspraak, zeggenschap en duidelijkheid

Dinsdagavond waren leden van de SP bij bewoners aan de Jan Evertsenplaats (centrum). De bewoners zijn gevraagd naar hun mening over de renovatie. Tegelijkertijd belden SP'ers aan bij bewoners Heemskerk-, De Kempenaer- en Talmastraat in Rotterdam-Bergpolder om hun verhaal te horen.‬ Hier heeft Vestia bekend gemaakt de 61 woningen te splitsen naar 82 woningen en deels in de vrije sector verhuren. Hiervoor moeten alle bestaande huurders hun huis uit, zonder terugkeergarantie.

Lees verder
21 maart 2019

Pieter Schol beëdigd als raadslid

Foto: Judith Bokhove / Gemeenteraad

Tijdens de gemeenteraad van 21 maart 2019 is Pieter Schol beëdigd als burgerraadslid. Dit is al de zoveelste keer in relatief korte tijd dat Pieter Schol beëdigd is als raadslid en daarom noemde burgemeester Aboutaleb hem de 'draaideurpoliticus'. Pieter Schol zal strijdvaardig de woordvoering van de commissie Majeure Projecten, Organisatie en Financiën (MPOF) op zich nemen.

Lees verder
17 maart 2019

Verkiezingscampagne Pendrecht: nog meer meldingen over slecht onderhoud

Foto: Fatih Hijnen

Op zondag 17 maart stond de SP op Plein 1953 in de Rotterdamse wijk Pendrecht. De partij is actief in de buurt en heeft bewoners van de Slinge-flats gesteund. Vestia heeft afgelopen week de huurders een brief gestuurd en een financiële compensatie aangeboden. Daarnaast erkent Vestia verantwoordelijk te zijn. Een grote overwinning van de bewoners. De Zuid-Hollandse lijsttrekker Lies van Aelst kwam persoonlijk een symbolisch cadeautje uitreiken.

Lees verder
15 maart 2019

Vandaag zijn we in gedachten met de slachtoffers en nabestaanden van de racistische terreuraanslag op twee moskeeën in Christchurch.

Foto: SP

Het wordt weer pijnlijk duidelijk wat het gevolg is van het aanjagen van haat, racisme en islamofobie. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, nabestaanden en moslims die getroffen worden door deze gruwelijke daad.

Lees verder
15 maart 2019

Stop nu met digitale risicoprofileringen en massale verdachtmakingen

Foto: OpenStreetMap / Bloemhof en Hillesluis

1 op de 10 adressen in de Rotterdamse wijken Bloemhof en Hillesluis krijgen binnenkort een huisbezoek. Het digitale opsporingssysteem, genaamd SyRI, heeft alle bewoners in Bloemhof en Hillesluis stiekem gecontroleerd: 1263 Rotterdammers staan nu geregistreerd in een register en worden binnenkort verder onderzocht. De Rotterdamse SP-fractie vindt dat er onmiddellijk gestopt moeten worden met dit systeem en de massale verdachtmakingen die daarmee gepaard gaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier