h

Column Kees Jonker: En nu nog dat collegebesluit...

12 maart 2019

Column Kees Jonker: En nu nog dat collegebesluit...

Foto: Liesbeth Hoogenboom / Kees Jonker

Het zou wel zo beleefd zijn aan oud-wethouder Karakus te vragen of dat collegebesluit van 23 juni 2009 over het Schiekadeblok openbaar kan worden gemaakt. Maar of hij nou ja of nee zegt, niets hoeft burgemeester en wethouders ervan te weerhouden om dat stuk vrij te geven. Net zoals de door ex-wethouder Visser gelekte Powerpointpresentatie over datzelfde Schiekadeblok.

Bang voor precedentwerking? Flauw argument.

Zijn als gevolg van de lekaffaire alle ambtelijke presentaties van weleer, net zo vertrouwelijk als dat stuk van Visser, opeens openbaar geworden? Niet dus. Niks geen precedent.

B en W hebben al een tik gekregen door het niet-integer handelen van een ex-wethouder en een gemeenteraadslid met de mantel der liefde te bedekken. Men behoede zich op de Coolsingel voor nog meer boter op het hoofd. Dus zonder scrupules: mail dat collegebesluit uit 2009 naar de ingekomen stukken van raadsinformatie@rotterdam.nl. Transparantie maakt doorgaans makkelijk vrienden.

Of willen B en W liever eerst nog een oordeel van een onderzoeksbureau om te weten te komen of hun besluit van tien jaar terug nog staatsgeheimen bevat? De SP zou dat zonde van het geld en de moeite vinden...

U bent hier