h

Bewoners Jan Evertsenplaats vormen front tegen Vestia

29 maart 2019

Bewoners Jan Evertsenplaats vormen front tegen Vestia

Foto: Fatih Hijnen / SP

De Lijnbaanflats worden gerenoveerd, maar de bewoners zijn de manier van werken van Vestia helemaal zat. Donderdagavond kwamen veertig bewoners samen om met de SP Rotterdam over de problemen te praten. Met felle woorden vertelden de bewoners hoe Vestia hen slecht en onjuist informeert, over de kosten waarvoor ze opdraaien door tijdelijk onderdak te moeten zoeken en de slechte oplevering van hun flat. De stress en het fijnstof levert soms zelf ernstige gezondheidsklachten op. Daarom hebben zij de krachten gebundeld om als collectief eisen te stellen aan Vestia.

Vestia noemt het groot onderhoud, maar het zijn ingrijpende renovaties volgens de bewoners. Veel overlast gedurende de renovaties aan de flat, zoals geen (warm) water, geen werkende wc, fijnstof, bouwvakkers die af en aan zonder aankondiging de flat binnenkomen. De bewoners hebben grote problemen ervaren en de compensatie dekt niet de overlast en de schade achteraf. Vestia zegt dat de bewoners in de woning kunnen blijven tijdens de werkzaamheden, maar bewoners geven aan dat het schadelijk is voor hun gezondheid. Ook blijken er te weinig tussenwoningen om een deel van de bewoners ergens anders op te vangen. De Rotterdamse SP-fractie had op 25 februari al schriftelijke vragen ingediend bij de wethouder, maar komt nu ook in actie door de handen ineen te slaan met de bewoners. Bewoners mogen simpelweg niet de dupe zijn van renovaties.  

Foto: Fatih Hijnen / SP

 

U bent hier