h

Verkiezingscampagne Pendrecht: nog meer meldingen over slecht onderhoud

17 maart 2019

Verkiezingscampagne Pendrecht: nog meer meldingen over slecht onderhoud

Foto: Fatih Hijnen

Op zondag 17 maart stond de SP op Plein 1953 in de Rotterdamse wijk Pendrecht. De partij is actief in de buurt en heeft bewoners van de Slinge-flats gesteund. Vestia heeft afgelopen week de huurders een brief gestuurd en een financiële compensatie aangeboden. Daarnaast erkent Vestia verantwoordelijk te zijn. Een grote overwinning van de bewoners. De Zuid-Hollandse lijsttrekker Lies van Aelst kwam persoonlijk een symbolisch cadeautje uitreiken.

Lies van Aelst: "In heel Zuid-Holland zien we de wachttijden voor sociale huurwoningen oplopen, onder andere door een tekort aan huurwoningen. En dan wil de gemeente Rotterdam de komende jaren 12.000 goedkope huurwoningen slopen. Dit zijn politieke keuzes."

Het tekort aan betaalbare woningen en de staat van onderhoud van veel huurhuizen houdt de SP al langer bezig. In onder andere Gouda, Den Haag, Rotterdam en Delft voerden huurders en SP samen succesvol actie voor betere betaalbare woningen. De bewoners van de Slingeflat in Rotterdam kregen onlangs met hulp van de SP voor elkaar dat de kelderboxen die regelmatig onder water lopen gerenoveerd worden.

Van Aelst heeft zondagmiddag een cadeautje overhandigd: "Wij accepteren niet dat mensen anno 2019 in zulke slecht onderhouden huizen moeten wonen waar vervolgens ook nog een tekort aan is. De SP in Zuid-Holland zet haar strijd samen met huurders voort omdat goede betaalbare woningbouw in onze provincie thuis hoort!"

Tijdens de campagnemiddag kwamen verschillende bewoners van Pendrecht naar de SP toe met klachten over achterstallig onderhoud. De SP gaat contact opnemen met de bewoners over de ernst van de situatie en hoe breed dit leeft.

Foto: Fatih Hijnen

Lijsttrekker Zuid-Holland Lies van Aelst overhandigt een cadeau aan de bewoners van de Slinge-flats

 

Foto: Fatih Hijnen

Fractievoorzitter Aart van Zevenbergen in gesprek met een wijkbewoner

 

Foto: Fatih Hijnen

Kandidaat voor de Provinciale Staten Bert Peterse in gesprek met een wijkbewoner

U bent hier