h

Blog

6 juli 2021

Waarom is de neoliberale leer in de economie een luchtfietstheorie?

Tjeerd de Boer schreef voor SP Rotterdam een artikel over waarom de neoliberale leer een luchtfietstheorie is. Hij zal later vaker artikelen schrijven voor SP Rotterdam. Wil jij ook een artikel publiceren op onze site? Stuur dan een mail naar rotterdam@sp.nl.

Lees verder
18 juni 2021

Kritische leden zijn betrokken leden

Foto: Luc Schol

Op zeven juni verscheen het rapport van de Commissie Kooiman met aanbevelingen over de toekomst van ROOD en haar relatie tot de SP. De dag na publicatie kwam ROOD zelf met een reactie, waartoe ik iedereen van harte aanmoedig dit te lezen. Omdat ik zelf in het ROOD-bestuur zat tussen 2017 en 2020, waarvan anderhalf jaar als voorzitter, leek het mij zeker gezien de inhoud van het rapport nuttig hierop een eigen reactie te formuleren. Ik wil met dit stuk ingaan op zowel de argumentatie en constateringen waar de commissie voor kiest op te schrijven, in combinatie met de aanbevelingen die ze op basis daarvan doet.

Lees verder
16 juni 2021

Praat SP

Foto: SP Rotterdam

Op initiatief van Ruud Abas is op 12 juni de eerste praat SP (pSP) georganiseerd in Café de Promenade. Ruud (heel verstandig) gezien de perikelen rondom Covid-19, wilde starten met zes deelnemers en die waren dan ook aanwezig.

Lees verder
11 juni 2021

Wie is Feyenoord?

Foto: Luc Schol / SP Rotterdam

Feyenoord een nieuw stadion? Wie is Feyenoord? Zijn het de managers? Zijn het de externe adviseurs? Zijn het de geldverstrekkers? Zijn het de Vrienden? Zijn het de spelers of technische mensen? Zijn het de supporters? De hooligans?

Lees verder
30 maart 2021

De zoveelste fuck up van Marky Mark

Foto: Luc Schol / Pieter Schol

Lees de nieuwe column van burgerlid Pieter Schol.

Lees verder
29 maart 2021

Mevrouw Bakker mag de Stigam per direct verlaten

Foto: Kees Jonker

Stigam is de afkorting van Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas. Wat er gebeurt in deze stichting, die zich ten doel stelt gronden en onroerende goederen voor Feyenoord City aan te kopen, is een raadsel.

Lees verder
22 februari 2021

Jan Schot

Foto: Luc Schol / Pieter Schol

Lieve kameraden,

Lees verder
20 januari 2021

Lieve Ome Co

Foto: Luc Schol / Pieter Schol

Gelukkig is Co Engberts van de PvdA weer terug in onze linkse familie.

Lees verder
8 januari 2021

Woningen slopen? De mensen voelen zich opgelicht

Foto: Luc Schol / SP Rotterdam

Veel mensen voelen zich door de overheid opgelicht. En daar wil ik het vandaag over hebben. En ja, ik weet dat we in een fantastisch land wonen waar we in alle vrijheid kunnen zeggen wat we willen. Nou dat ga ik dan maar eens doen.

Lees verder
9 november 2020

Motie gezond verstand

Foto: SP Rotterdam

Jaja, het politieke circus is weer begonnen. In de gemeenteraad wordt nu bepaald waar onze centen heengaan. Meestal gaat dat samen met een enorme hoeveelheid moties en amendementen. De meeste voorgekauwd binnen de collegepartijen en de oppositie dient er, tegen beter weten, in ook nog een stuk of honderd in. Kansloos.

Lees verder

Pagina's

U bent hier