h

Blog

1 maart 2014

Stadslandbouw met tanden

Stadslandbouw is in. Als hippe Rotterdammer kan je niet voor de dag komen als je geen moestuintje hebt of op je balkon allerlei kruiden en groenten verbouwt. In de stad worden braakliggende terreinen, plantsoenen en daken omgevormd tot akkers, moestuinen en stadsboerderijen. Die ontwikkeling biedt een enorme kans voor Rotterdam. Maar die kans gaat verloren als stadslandbouw een zacht knuffelbeertje wordt en geen tanden ontwikkelt.

Lees verder
16 februari 2014

Stem wijzer!

Ik heb vanmiddag eens wat preciezer gekeken naar de antwoorden die de verschillende partijen geven op de stellingen van de Rotterdamse Stemwijzer zoals die donderdag gepresenteerd werd. Daar zitten heel veel antwoorden bij waar de partijen – zoals Winnetou dat zou zeggen – met dubbele tong spreken. De PvdA spant daarbij overduidelijk de kroon

Lees verder
27 januari 2014

Beste Hamit

Mijn uitnodiging voor een publiek een-op-een debat met Hamit Karakus is inmiddels beantwoord. Zie de brief op de website van de Rotterdamse PvdA.

Het was mij uit de brief niet helemaal duidelijk of Hamit nu wel of niet in debat wil, maar ik heb inmiddels uit het AD Rotterdams Dagblad begrepen dat dit niet het geval is. Jammer!

Lees verder
26 januari 2014

Leefbaar: doorgaan collegebeleid, maar sneller

Afgelopen donderdag was er in de gemeenteraad een zogenaamd ‘verantwoordingsdebat’ van vier jaar collegebeleid van PvdA-VVD-D66-CDA. De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, Ronald Schneider, was (terecht) erg kritisch over dat beleid. Maar aan het einde van zijn betoog bleek dat Leefbaar Rotterdam het eens is met de richting van het collegebeleid.

Lees verder
15 januari 2014

Uitnodiging voor debat over sociaal Rotterdam

Het is hoog tijd voor een inhoudelijk debat tussen de PvdA en de SP in Rotterdam over een meer sociale koers voor de stad. Gisteren heb ik mijn collega Hamit Karakus hiertoe uitgenodigd. Ik ben erg benieuwd of de handschoen opgepakt wordt.

Beste Hamit, beste Richard (campagneleider PvdA),

De PvdA en de SP hebben als partij – naast de nodige meningsverschillen – veel raakvlakken. Zowel wat betreft onze achterbannen, onze ideologische wortels in de socialistische/sociaaldemocratische beweging, als onze idealen voor de stad Rotterdam.

Lees verder
8 januari 2014

De naam van de roos

In de kerstvakantie heb ik “De naam van de roos” van Umberto Eco nog eens gelezen. Dat boek speelt in een Noord-Italiaanse Benedictijner abdij in de veertiende eeuw. Ik kan het iedereen aanraden, boeiend en heel vermakelijk.

Lees verder
6 januari 2014

Wie krijgt de boon?

Het is een beetje in de vergetelheid geraakt, maar vandaag is het feest van de Driekoningen. Bij ons thuis werd er vroeger cake gebakken met een boon erin verstopt. Wie het stuk cake met de boon op zijn bordje kreeg, was die dag de baas in huis. In mijn herinnering kreeg altijd één van de drie kinderen dat plakje cake. Toeval?

Lees verder
28 november 2013

PvdA Rotterdam moet kiezen

De afgelopen maanden werd er in de Rotterdamse coalitie van PvdA-VVD-D66-CDA fel gediscussieerd over de maatregelen die nodig zijn om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. D66 werhouder van Huffelen nam het voortouw door te pleiten voor een milieuzone voor vrachtwagens en bestelauto’s die niet aan de normen voldoen voor heel Rotterdam binnen de ring. De VVD was (natuurlijk) tegen, het CDA ook, maar kwam met eigen voorstellen, en de PvdA schipperde alle kanten op.

Lees verder
25 november 2013

“De raad is een uitvoeringskantoor”

In “De gemeenteraad heeft geen toekomst” vragen Jasper Loots en Piet-Hein Peeters zich af of gemeenteraden nog wel wat te vertellen hebben. Oftewel: hebben de verkiezingen van 19 maart volgend jaar eigenlijk wel zin? De auteurs spraken met een flink aantal lokale politici en ‘experts’. Hun conclusie is scherp: “De raad is een uitvoeringskantoor. Je kunt niets doen: of je bent van de verbonden partij of je hebt de bevoegdheid niet.”

Lees verder
16 november 2013

Tegenprestatie of knuppel?

“We hebben besloten dat als iemand bijstand ontvangt hij ook iets terug KAN doen voor de samenleving.” Vraag: “Gaat het er ook over dat iemand ook iets terug MOET doen?” “Ja, er mag best een stokje achter de deur.” De erg ‘sociale’ en ‘lieve’ staatssecretaris van Sociale Zaken, Jetta Klijnsma, kondigde deze week nieuwe maatregelen aan voor de bijstand. Gemeenten worden voortaan verplicht om een tegenprestatie te vragen aan mensen in de bijstand.

Lees verder

Pagina's

U bent hier