h

Lieve Ome Co

20 januari 2021

Lieve Ome Co

Foto: Luc Schol / Pieter Schol

Gelukkig is Co Engberts van de PvdA weer terug in onze linkse familie.

Onze Ome Co neemt het nu weer op voor de echte Rotterdammers. Hij schrijft openlijk dat het beleid van het college niet goed is voor de inwoners van de stad die uit hun huis worden gesloopt.

Ome Co, neem gerust de zoute stengels, pelpinda’s en als je los wilt gaan met het biertje uit de krat buiten; ga je gang. Kaas en leverworst met mosterd zijn onderweg. Wij (de SP) zijn zielsgelukkig. In je verhalen over de sloop van Rotterdam schrijf je dat het woord weer is aan de bewoners. Dat is lang niet zo geweest.

Ja Ome Co, ons neefje Kees Jonker haalt even de opener voor je gele rakker. Er mag je aan niets ontbreken. Nog wat kaasflips erbij? Ik weet dat je een gezelligheidsdier bent.

Serieus, we hebben onlangs een debat gehad over de mix in de wijken. De SP is niet tegen een mix. Sterker, wij willen dat alleen met de bewoners doen. Helaas is de Woonvisie een Sloopvisie geworden. En terecht heb jij met de PvdA bij de Fazantstraat een streep getrokken.

Tijdens ons debat vroeg je wat het verschil was tussen de aanpak van het college en de SP. Bij de SP wonen de mensen er nog zei ik. Simpel.

Dat was een eyeopener voor je.

Co, welkom terug. En dat is gemeend. Ooit waren de PvdA en GroenLinks ook tegen de Woonvisie. We hebben samen opgetrokken. Zoals links vaker zou moeten doen.

Je college moet inderdaad wakker worden. Het vasthouden aan slopen, is niet meer van deze tijd. En dat weet jij ook, Ome Co. Waarom mensen op kosten jagen? Waarom inwoners uit onze geliefde stad wegjagen? Waarom als de huidige marktwerking al zorgt voor de mix? Waarom dus woningen neerzetten die inmiddels onbetaalbaar worden voor de gewenste middenklasse? Prijs 4 tot 5 ton en hoger. Want, Ome Co, dat is het beste argument binnen je college zonder ideeën. De Woonvisie is een oplossing voor het verleden. Zonder het feit dat het gewoon bevolkingspolitiek is.

Vraag nog even aan je VVD-kameraden of het nog beleid is van nu. Welke middenklasse kan nu even 5 ton neerleggen? Zelfs Leefbaar keert zich al tegen de Stalin van Zuid, Marco Pastors. Het wordt tijd dat de VVD wakker wordt. En jij Ome Co, bent onze witte prins op het paard die deze partij kan wakker kussen. Kijk alleen uit voor die groene appelboeren van D66.

De steun der zeven dwergen van de SP heb je al.

Of wil je misschien liever piccalilly bij je kaas? Kan! Zilveruitje?

Ik sta als Dopey voor je klaar.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier