h

Stoere jongens

22 oktober 2020

Stoere jongens

Foto: Luc Schol / Pieter Schol

Echt, kleine kinderen hun speelgoed afpakken? Kan je wel als grote gasten? De stoere havencontainers vol speelgoed van Duimdrop moeten sluiten. Generaties kinderen hebben hier plezier aan beleefd. En heus niet alleen de kinderen op zogenaamde probleempleintjes.

Mijn kinderen die op het Landje hebben gezeten kwamen er graag. En iedereen weet dat het Landje er is voor de nieuwe Rotterdammer uit Barendrecht.

Als nu iets een succes is geweest en nog steeds is, dan is het Duimdrop. Maar ja, dit college zit nu eenmaal in een sloopmodus.

Slopen, slopen, slopen.

Waarom zou je bouwen aan je stad? Behouden wat goed is. Je vraagt je toch werkelijk af of we niet in een paralelle stad leven? Beetje QAnon maar dan op z’n Rotterdams. Het college met z’n complottheorie dat Rotterdam toch vooral anders moet worden en de Rotterdammer die denkt maar wat is er nu zo fout aan ons?

Het wordt iedere dag erger.

Het stadsbestuur dendert maar voort met een verouderde Sloopvisie. Geen enkele antenne voor de huidige werkelijkheid. Alle seinen staan op rood voor betaalbare huizen. Zelfs de fel begeerde middenklasse wijkt uit naar Dordrecht.

Echt, jongens, willen we dat? Stoere knapen bij elkaar. Speelgoed afpakken van kinderen. Huizen afpakken van mensen die het hard nodig hebben. Kunnen jullie wel?

In de afbraakwoede worden ook nog even de speeltuinen meegenomen. We hebben al vakkundig buurtcentra gesloten. Opbouwwerk op de brandstapel gegooid. Jongerenwerk terzijde geschoven. En de stoere jongens gaan maar door.

Nu werkelijk de kwetsbaarste groep. Kinderen op een speelpleintje. Die een fietsje, een bal, een trekdrop komen halen. Hier met dat plezier zegt het college van Rotterdam.

Beschamend.

En, de reden. Nog meer beschamend.

Het college vindt Duimdrop oubollig. Oubollig. Ooit weleens in de spiegel gekeken, heren? Stoere jongens. Kerkgangers in Staphorst hebben meer stijl.

Ik ga geen stijladvies meer geven heren. Dat doe ik alleen aan Marco Pastors. Maarre als je nou zo stoer bent en tegen oubolligheid, bezuinig dan jezelf weg.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier