h

Wie is Feyenoord?

11 juni 2021

Wie is Feyenoord?

Foto: Luc Schol / SP Rotterdam

Feyenoord een nieuw stadion? Wie is Feyenoord? Zijn het de managers? Zijn het de externe adviseurs? Zijn het de geldverstrekkers? Zijn het de Vrienden? Zijn het de spelers of technische mensen? Zijn het de supporters? De hooligans?

Het stadion is een grote splijtzwam bij “Feyenoord”, dat is zeker.

Feyenoord bestaat, dat is zeker. De (tegengestelde) belangen zijn groot, dat is ook zeker.

Nu komt de hamvraag. Voor welk Feyenoord is een nieuw stadion belangrijk? Is een nieuw stadion ook belangrijk voor andere belanghebbenden?

Binnen twee weken komen veel mensen inspreken bij de gemeenteraad. Ieder met een eigen belang. De gemeenteraad moet daarna beslissen. De directie van Feyenoord komt waarschijnlijk het eerst.

Ongetwijfeld vliegen de financiële modellen en theorieën ons om de oren. Ieder zal ons overtuigen dat hun verhaal het beste is voor “Feyenoord”. Of voor de stad.

De stadiondiscussie overheerst al heel lang het debat en de besluitvorming rond Feyenoord City.

Een nieuwe woonwijk op een prachtige locatie. Broodnodige woningen waar heel veel Rotterdammers op zitten te wachten. Doorstromers en starters willen in onze stad blijven wonen en smeken bijkans om een snelle voortgang.

Rotterdam lijdt, naast de Coronacrisis en de Klimaatcrisis, ontzettend onder de Wooncrisis. Veel mensen vinden het dan ook pervers om zoveel tijd en aandacht te besteden aan de stadiondiscussie.

Kill Your Darlings is een beproefd gezegde onder schrijvers en beleidsmakers als ze vastlopen.

Kijk nog eens goed naar je punt aan de horizon. Staat je eigen droom niet de essentie van je bedoelingen in de weg?

In tijden van crisis moet je anders gaan denken en handelen. Gelukkig deden we dat ook tijdens de Coronacrisis. Anders hadden we pas over twee jaar een vaccin.

Voor mij is het dus duidelijk. We hebben een Wooncrisis en daarop handelen en besturen is in het publieke belang. Snel bouwen is daarom prioriteit en het nieuwe stadion en vooral de eeuwige discussie voelt daarom aan als tijdverspilling.

Als volksvertegenwoordiger sta ik voor het publieke belang. De SP kiest voor snel bouwen. Zet het stadion nog even in de koelkast en later gaan we daarover verder. Eerst al die Rotterdammers die willen wonen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier