h

Woningen slopen? De mensen voelen zich opgelicht

8 januari 2021

Woningen slopen? De mensen voelen zich opgelicht

Foto: Luc Schol / SP Rotterdam

Veel mensen voelen zich door de overheid opgelicht. En daar wil ik het vandaag over hebben. En ja, ik weet dat we in een fantastisch land wonen waar we in alle vrijheid kunnen zeggen wat we willen. Nou dat ga ik dan maar eens doen.

In de gemeenteraadsvergadering donderdagmorgen waren de coalitiepartijen eensgezind van mening dat Kees Jonker van de SP te vroeg was met zijn aanvraag voor een debat. Want het was nog niet zover….

Nee, de plannen om te slopen zijn inderdaad nog niet zover. Maar zover komen ze wel. Laat dat duidelijk zijn. Alleen dat werd er niet bij gezegd. Ik heb me zitten verbijten. Kees Jonker deed het overigens voortreffelijk.

Kenmerk van een oplichter of pathologisch leugenaar is dat ze zo vriendelijk en empathisch overkomen. Kritische mensen worden dan ook vaak als zeikerds weggezet. Wees toch niet zo negatief! Nu ook weer.

De SP moet de mensen niet zo opjutten, daar worden ze zo onrustig van. De SP moet verantwoordelijkheid nemen! Wat ze eigenlijk zeggen is dat we de Rotterdammers als gewillige lammeren naar de slachtbank moeten verwijzen. Nou dan kennen ze ons nog niet. Nee, wij zijn vanaf dag 1 al in verzet, en het verzet groeit.

Er zijn veel sloopplannen in Rotterdam en helaas weten wij als gemeenteraad niet het schema van al die sloopplannen. Althans de oppositiepartijen niet.

Ook de Pompenburg wordt gewoon gesloopt. Net zoals de Tweebosbuurt en dadelijk de woningen in Schiebroek-Zuid. Als bewoner van Vreewijk weet ik wat het met je doet als je een brief van de huisbaas op je mat krijgt waarin staat dat ‘wegens dringend eigen gebruik’ je woning wordt gesloopt. In Vreewijk is dankzij hardnekkig verzet gelukkig het tij gekeerd.

Mijn oproep aan Rotterdammers is: pik het niet langer dat over uw hoofd heen allerlei dingen worden beslist. Verzet u en kom in actie. Want het helpt. Laat u niet oplichten!

Zie bijgaand filmpje over Schiebroek-Zuid:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=3CmnwcFckOo

Aart van Zevenbergen,

Fractievoorzitter SP Rotterdam

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier