h

Begrotingsdebat: 'Hoog tijd dat de SP de stad gaat besturen'

13 november 2009

Begrotingsdebat: 'Hoog tijd dat de SP de stad gaat besturen'

Het is hoog tijd dat de SP de stad gaat besturen. Dat is de conclusie van SP-fractievoorzitter Theo Coşkun na het raadsdebat over de begroting donderdag: "Dit college is echt uitgeregeerd en strompelt naar het einde. Wat ons betreft was dit de laatste keer dat de begroting niet door de SP wordt gemaakt: als de kiezers het willen, geven wij vanaf volgend jaar Rotterdam een menselijkere en socialere koers."

De SP had een uitgebreid onderbouwde alternatieve begroting gemaakt. In die alternatieve begroting liet de SP zien dat de plannen van de SP haalbaar en betaalbaar zijn, en dat de uitvoering ervan mórgen al kan beginnen. De SP koos onder andere voor 2000 nieuwe banen in de Rotterdamse buurten en voor meer armoedebestrijding, voor het investeren van 100 miljoen in het opkopen van woningen van huisjesmelkers, en voor het eerlijker verdelen van de lokale belastingen. Die keuzes werden door het gemeentebestuur van PvdA, CDA en GroenLinks niet overgenomen.


De bijdrage van Theo Coşkun aan het begrotingsdebat, vanmiddag

Een aantal voorstellen van de SP werden wel overgenomen. Er komen 's avonds conducteurs in de metro. Vanaf volgend jaar krijgen alle Rotterdamse jongeren die 18 worden een gratis Rotterdampas. Er komt een onderzoek naar een extra contactmoment in de jeugdgezondheidszorg als jongeren zestien jaar worden. Op Plaswijckpark en Diergaarde Blijdorp wordt volgend jaar niet bezuinigd, zoals de SP al vanaf het begin wilde. De bezuiniging op de Brede Scholen wordt deels teruggedraaid. En de geplande verhoging van de afvalstoffenheffing en de parkeertarieven volgend jaar ging op het laatste moment van tafel, door een draai van de coalitiepartijen.

U bent hier