h

Schrijer wil 2000 stickies, SP wil 2000 banen

11 november 2009

Schrijer wil 2000 stickies, SP wil 2000 banen

Het Rotterdamse college blaast in een persbericht hoog van de toren: "Wethouder Schrijer presenteert programma om alle Rotterdammers in 2010 aan het werk te krijgen en te houden". Bij nadere bestudering blijkt het plan niets nieuws te bevatten, behalve dat 2000 werklozen de gelegenheid krijgen een filmpje op te nemen op een USB-stickje. De SP vindt de plannen van het college om Rotterdammers aan het werk te helpen volstrekt onvoldoende en stelt daarom een Plan van de Arbeid voor, waarin 2000 extra nuttige en fatsoenlijk betaalde banen worden geschapen.

USB-stickBeoogd SP-lijsttrekker Leo de Kleijn: "De SP wil dat werken loont: mensen moeten aan werk geholpen worden op niveau en tegen een fatsoenlijk loon. De gemeente kan daaraan een grote bijdrage leveren: op dit moment blijft heel veel nuttig werk in de Rotterdamse buurten en wijken liggen. Er is zat werk te doen: bijvoorbeeld in de ondersteuning van vrijwilligers in buurt- en speeltuinwerk, in het jongerenwerk, in toezicht op metrostations en in winkelcentra, als conciërges op scholen. De SP wil daarom dat de gemeente in vier jaar zorgt voor 2000 volwaardige extra arbeidsplaatsen in de Rotterdamse wijken."

De Kleijn ergert zich al langer aan het 'management by persbericht' van het Rotterdamse college, schrijft hij op zijn weblog. Al jaren doet wethouder Schrijer alsof hij fantastisch bezig is om het aantal mensen in de bijstand te reduceren en mensen aan het werk te helpen. In de praktijk betekent dat echter vooral dat mensen met behoud van uitkering de parken moeten gaan vegen. Het laatste plan van de wethouder is een nieuw voorbeeld van het 'veel woorden, weinig daden' van het college, vindt De Kleijn: "Schrijer belooft in een persbericht een baan voor álle Rotterdammers in 2010! Maar zijn enige nieuwe plan is: USB-stickies met filmpjes om mensen te helpen bij het solliciteren. Het zou beter zijn als Schrijer van de stickies afblijft en nuchter kijkt naar wat in Rotterdam op dit moment nodig is."

In de alternatieve begroting van de SP, 'Een beter Rotterdam voor hetzelfde geld', maakt de SP geld vrij voor het plan om 2000 extra banen te creëren in de Rotterdamse buurten. De alternatieve begroting komt morgen in stemming in de Rotterdamse gemeenteraad.

Een beter Rotterdam voor hetzelfde geld pdf

U bent hier