h

Plaswijckpark verdient overdekte speelplaats

28 oktober 2009

Plaswijckpark verdient overdekte speelplaats

Het Rotterdams college steunt het Plaswijckpark elk jaar met minder geld. Ook voor volgend jaar hoeft het park niet te rekenen op voldoende steun. Juist nu het park met een overdekte speelplaats de bezoekersaantallen wil verhogen om op termijn onafhankelijker te kunnen zijn van de gemeente. SP-raadslid Leo de Kleijn diende deze week een motie in, die aan het college vraagt het park wél te steunen met geld voor de speelplaats.

waterfietsen in Plaswijckpark

Plaswijckpark is de vierde grote attractie van Rotterdam en trekt vooral ouders met kinderen tot twaalf jaar. Het park, dat meer dan 200.000 bezoekers per jaar trekt, is betaalbaar, ook voor gezinnen met wat minder geld. De afgelopen jaren is de financiële steun van de gemeente aan het park al fors gedaald en dit jaar zou het bedrag met 170.000 euro naar 100.000 euro per jaar zakken: dat is onvoldoende om het park goed te onderhouden. De Kleijn: “Geen onderhoud betekent minder bezoekers en verloedering, terwijl het park de afgelopen jaren juist flink verbeterd is na moeilijke jaren. De SP wil niet dat Plaswijckpark opnieuw in zo'n negatieve spiraal terecht komt. Nu investeren in Plaswijckpark voorkomt dat we straks veel meer geld kwijt zijn om een verkommerd park weer op de been te helpen."

Om de dreigende neerwaartse spiraal voor te zijn, wil het park investeren in een overdekte speelplaats die extra bezoekers kan trekken in de herfst en wintermaanden. Nu is Plaswijck een attractie die eigenlijk alleen met mooi weer bezocht kan worden, maar met de speelplaats is het park ook aantrekkelijk als het pijpenstelen regent. De speelplek gaat 4 miljoen euro kosten en iets meer dan de helft daarvan zou de gemeente moeten financieren, vindt de SP. De Kleijn: “Plaswijckpark moet een moderne en tegelijkertijd 'ouderwetse' attractie kunnen blijven, waarin spelen zonder digitale piepjes voorop blijft staan en dat toegankelijk blijft voor alle Rotterdammers."

Update:
Tijdens de behandeling van de begroting is een raadsbrede motie aangenomen die de geplande bezuinigingen van tafel veegt. Ook krijgt Plaswijck 2,5 miljoen euro van de gemeente om te investeren.

plaswijckpark.nl

U bent hier