h

Pilot warme lunches op school een feit

14 november 2016

Pilot warme lunches op school een feit

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Al langere tijd pleit de SP voor warme lunches op scholen. Gisteren is een voorstel om hiervoor een pilot te starten door de gemeenteraad aangenomen. Het was een van de vele punten die aan de orde kwam bij de bespreking van de begroting. Omdat de algehele koers van het stuk  de partij niet bevalt, stemde zij tegen. Toch was er ook steun voor belangrijke voorstellen.

'Samen eten is niet alleen gezellig, het is ook nog eens gezond. Bovendien is het voor sommige leerlingen de enige fatsoenlijke maaltijd die ze op een dag krijgen.' Zo beargumenteerde raadslid Sun van Dijk haar voorstel om een pilot te starten die voorziet in een warme lunch op school. Al langere tijd pleit de partij hiervoor, enthousiast geraakt na een werkbezoek aan de Bloemhofschool in Feijenoord, waar samen tussen-de-middag-eten al een paar jaar een feit is. Een meerderheid van de raad steunde het voorstel gisteren.

Speciale aanpak Schiebroek-Zuid

Fractievoorzitter Leo de Kleijn blikt niet ontevreden terug: 'Iedereen, ook het stadsbestuur is het er bijvoorbeeld over eens dat een speciale aanpak voor Schiebroek-Zuid nodig is. De wijk staat er op een aantal punten slecht voor, bijvoorbeeld als je kijkt naar woningonderhoud en armoede. We zijn het er over eens dat je de mensen daar niet aan het lot kan overlaten. Het kan niet zo zijn dat kinderen in onze stad op betonnen vloeren slapen.'

En er waren meer voorstellen die op steun konden rekenen: Zo moet het dreigende lerarentekort voortvarend worden aangepakt, door de keuze voor het vak maar ook voor de opleiding aantrekkelijker te maken. De wethouder economie gaat in zijn nog te verschijnen detailhandelsvisie rekening houden met het voorkómen dat juist opgeknapte straten weer verloederen. Een aansluiting van Rozenburg en Pernis op de waterbus wordt serieus onderzocht. En de meeste partijen zijn het met ons eens dat de wachtlijsten voor de geestelijke gezondheidszorg in onze stad moeten verdwijnen. Tot slot was er brede steun van de raad om het manifeste van Hugo Borst – Scherp op Ouderenzorg  – te ondersteunen. De Kleijn: 'Op een aantal belangrijke punten is de steun voor onze voorstellen groeiende, dus dat biedt perspectief voor de komende tijd.'

U bent hier