h

Begroting 2017

Hier vind je de berichten van de SP-fractie Rotterdam over de gemeentebegroting voor 2017.

De gemeente Rotterdam heeft een algemene themapagina over de begroting.

14 november 2016

Pilot warme lunches op school een feit

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Al langere tijd pleit de SP voor warme lunches op scholen. Gisteren is een voorstel om hiervoor een pilot te starten door de gemeenteraad aangenomen. Het was een van de vele punten die aan de orde kwam bij de bespreking van de begroting. Omdat de algehele koers van het stuk  de partij niet bevalt, stemde zij tegen. Toch was er ook steun voor belangrijke voorstellen.

Lees verder
10 november 2016

32 voorstellen voor een beter Rotterdam

Vandaag bespreekt de gemeenteraad van Rotterdam de begroting voor 2017. Op hoofdpunten gaven we eerder deze reactie op het stuk. Hoofdpunten daarbij zijn het bestrijden van de armoede en de schulden van vele Rotterdammers. Daarnaast geven we liever geld uit om de stadswijken op te knappen. Liever dan weer geld steken in het centrum met het opknappen van de Coolsingel. Tot slot is er nog veel werk aan de winkel als we de klimaatdoelen zoals afgesproken in Parijs willen halen. Maar omdat de begroting eigenlijk over alles gaat, deden we de afgelopen weken nog veel meer voorstellen. Je vindt ze hieronder in het kort en helemaal onderaan als bijlage als volledige moties.

Lees verder
27 oktober 2016

Algemene beschouwingen: liever tien wijken verbeteren dan één straat

Foto: SP

De SP kiest tijdens de algemene beschouwingen vanmiddag voor een positieve insteek. De partij houdt een pleidooi voor stevige investeringen in de wijken, een voortvarend herstel van het armoedebeleid en een duurzame stad met maatregelen die verder gaan dan het klimaatakkoord van Parijs.

Lees verder

U bent hier