h

IJsselmonde

8 juni 2017

SP wil fatsoenlijke renovatieregeling bewoners De Kreek

Foto: Googlemaps

Twee jaar je huis uit vanwege renovatie. Dat ongewenste nieuws kregen bewoners van wooncomplex De Kreek in IJsselmonde in april te horen. De woningen moeten grootschalig worden gerenoveerd met als voornaamste reden de gele asbest in het stucwerk, pas recent ontdekt volgens corporatie Woonbron. In het bijzonder de groep sociale kopers in het complex voelen zich beduveld. Zij waren in de veronderstelling een fatsoenlijk huis te hebben gekocht van Woonbron, maar zien nu enorme kosten opdoemen. Hun woning terugverkopen lijkt te enige mogelijkheid. Inzicht in asbestonderzoeken uit eerdere jaren krijgen de bewoners niet. De SP vraagt daarom samen met Leefbaar Rotterdam actie van het gemeentebestuur.

Lees verder
27 oktober 2016

SP trekt zich terug uit gebiedscommissie IJsselmonde

Foto: SP

Na lang beraad hebben SP-gebiedscommissieleden Diana Bollerman-Rijksen en Ger Giessen besloten zich terug te trekken uit de geteisterde gebiedscommissie IJsselmonde. De voornaamste redenen zijn de verstoorde verhoudingen en de opstelling van het voormalig voorzitterscollectief. Bollerman en Giessen menen zich los van deze commissie beter in te kunnen zetten voor de bewoners van IJsselmonde.

Lees verder
4 april 2016

Rotterdammers staan klaar voor vluchtelingen

Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij het platform Rotterdam verwelkomt vluchtelingen. Ook komen er steeds meer initiatieven om daadwerkelijk bij te dragen aan opvang en ondersteuning van vluchtelingen in Rotterdam. Dat bleek weer eens uit een netwerkbijeenkomst in Beverwaard deze week, georganiseerd door het platform.

Lees verder
16 februari 2016

Wijkprofiel 2016: Tweedeling groeit

Foto: SP

Vandaag publiceerde het college van B&W het 'Wijkprofiel 2016”. Deze tweejaarlijkse monitor laat zien dat de sociale problemen van veel Rotterdammers de laatste jaren groter werden. De sociale index over de hele stad blijft weliswaar gelijk, maar het objectieve deel van die index daalt van 100 naar 96. Dit komt vooral door de grote toename van het aantal Rotterdammers met een laag inkomen en de groei van het aantal mensen dat rond moet komen van een bijstandsuitkering. Bovendien blijkt uit de monitor dat de sociale verschillen tussen rijke en arme wijken toegenomen zijn. De tweedeling in de stad groeit.

Lees verder
14 december 2015

Meten luchtkwaliteit in IJsselmonde van start

Vorige week zijn de eerste buisjes opgehangen die de luchtkwaliteit op plekken met veel verkeer in IJsselmonde gaan meten. Gebiedscommissielid en initiatiefnemer van de metingen, Ger Giessen, hing de eerste buisjes op.

Lees verder
5 november 2015

SP-voorstellen voor een beter Beverwaard

Foto: Beverwaardgheden.nl / www.beverwaardigheden.nl

De SP is al enkele weken op pad in de Beverwaard, voor een beter Beverwaard met AZC.  De fractie, bestuur en gebiedsleden gingen op bezoek bij bewoners, verengingen en organisaties. Op basis van deze gesprekken, dient de SP-fractie enkele voorstellen in tijdens de gemeenteraads-vergadering. De SP wil, al jaren, betere voorzieningen maar ook duidelijkheid voor de bewoners en slagkracht wat betreft de opvang van asielzoekers.

SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn nam het in de raad op voor de bewoners in de Beverwaard met een vurig betoog: 'Problemen in de Beverwaard hebben niets te maken met de komst van vluchtelingen maar met jullie beleid, het beleid van Leefbaar Rotterdam!'

Lees verder

Pagina's

U bent hier