h

2012: Kamerverkiezingen

17 september 2012

SP sterk op zuid

Met percentages boven de 16 procent heeft de SP tijdens de Tweede Kamerverkiezingen goed gescoord in Vreewijk en Heijplaat. In de grafiek hieronder zijn de SP-precentages per wijk weergegeven. Wat opvalt, is dat veel hoge SP-scores op zuid worden gehaald.

Lees verder
13 september 2012

Geen feest, maar mooie basis voor nieuwe strijd

De SP behoudt de vijftien zetels die ze nu al in de Tweede Kamer heeft. Na de veelbelovende peilingen is dit niets minder dan een teleurstelling. Het goede nieuws is dat de rechtse partijen samen flink zijn gemillimeterd.

Lees verder
12 september 2012

Hardwerkende Nederlanders

Flyeren bij het station hoort bij verkiezingen. Zo ook bij station Alexander. De SP’ers zijn gewend om vroeg op te staan en zijn steeds al een uur aan het flyeren voordat de VVD’ers komen. Na een kwartier samen flyeren gaan de SP’ers ervandoor. ‘Geven jullie nou al op?’ schampert een vrijwilliger met de bekende VVD-grijns. ‘Ja sorry jongens,’ antwoordt SP’er Marco, ‘wij van de SP moeten gewoon werken!’

Lees verder
11 september 2012

Weer een ondernemer die gaat voor de SP

Het gebeurt niet vaak dat mensen met een eigen zaak hun etalage uitbundig behangen met de verkiezingsposters van een politieke partij.

Lees verder
11 september 2012

Een stem op de SP telt voor drie

Een stem op de SP telt voor drie. Hier leest u waarom.

Lees verder
11 september 2012

SP mag niet flyeren? Echt wel!

SP'er van het eerste uur Theo Coşkun is opgepakt. Zijn misdaad? Flyeren bij de uitgang van het Zuidplein. Hij hield - terecht, zo bleek - zijn rug recht.

Lees verder
11 september 2012

Niels Jongerius: 'Niet slopen maar investeren'

Buiten in het zonnetje over de verkiezingen praten en bestookt worden door flyerende vrijwilligers, of in de zaal het grotere debat bijwonen: een politieke maandag aan de Hogeschool Rotterdam. Niels Jongerius en lokale SP'ers (onder wie kandidaat Ike Teuling) trokken er, twee dagen voor de verkiezingen, op uit om studenten over de streep te trekken.

Lees verder
10 september 2012

IJskoud de sociaalste

De IJs-express van de SP trok zondag in Rotterdam veel aandacht. Velen wilden in de warme zon wel eens zo'n beroemd tomatenijsje proeven. “Anders, maar wel lekker,” was vaak de reactie - en dat sloot aan bij de boodschap van de SP. Het kan anders en lekker sociaal. Duizenden Rotterdammers kwamen langs de SP’ers op weg naar de Wereldhavendagen. Veel twijfelende kiezers: als we af willen van Rutte, hoe moeten we dan stemmen? Ze vertrouwen de PvdA niet, maar willen niet dat de VVD doorregeert. Onze boodschap is even helder als de zonnige hemel die dag: Roemer helpt Rutte niet aan een meerderheid voor rechts afbraakbeleid. Wilt u een linkse regering, dan moet u de SP groot maken. U kunt beter kiezen dan gokken!

Lees verder
10 september 2012

Een weekje campagne (3)

Terwijl overal SP-kandidaten in zalen en zaaltjes in debat gaan, blijven lokale SP'ers actief op straat. Kinderen moeten van ballonnen worden voorzien, volwassenen van de legendarische schuurspons. Om elke stem wordt in debat met soms boze burgers gestreden, en hier en daar wordt een chagrijnige, zwevende kiezer ter plaatse overtuigd: van 'Daar heb je wel een punt...' tot 'Ik stem SP.'

Lees verder
9 september 2012

SP’er Saïd Afalah gewaardeerde Kamerkandidaat

‘Wat hebben wij aan jullie?’ Dat wilden de leden van de Marokkaanse vereniging Ettaouhid (Eenheid) weten van de politici van SP, GroenLinks en de PvdA. De Rotterdamse SP-kandidaten Saïd Afalah en Leo de Kleijn togen daarom naar een debat. Over thema’s die minder op tv komen, maar voor veel Nederlanders wel van belang zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier