h

2011: Statenverkiezingen

3 maart 2011

SP-stemmers bedankt!

Gisteren gingen de Rotterdammers naar de stembus om de leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland te kiezen. De SP zet de stijgende lijn die sinds de Tweede Kamerverkiezingen is ingezet, gestaag door. De SP haalde in Zuid-Holland negen procent van de stemmen en zal daarmee met vijf zetels zitting nemen in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Op het moment dat 86 procent van de stemmen in Rotterdam geteld was, ging 11,3 procent hiervan in Rotterdam naar de SP.

Lees verder
2 maart 2011

Nog twee redenen om SP te stemmen: Ineke en Erik

Twee Rotterdamse SP’ers staan op een verkiesbare plaats op de lijst voor de Eerste Kamer: Ineke Palm en Erik Meijer. Een stem op de SP op 2 maart is ook een stem op een grote SP-fractie in de Eerste Kamer. En dan krijgt de gevestigde orde het zwaar met deze twee Rotterdamse aanpakkers.

Lees verder
1 maart 2011

Dit kabinet levert een sociale kaalslag op

"Dit kabinet doet helemaal niets voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Het gevolg hiervan is een sociale kaalslag".
Dit betoogde Arjan Vliegenthart tijdens het debat met kandidaat Eerste Kamerleden in Societeit 'Alveus Dei', georganiseerd door de ChristenUnie en de christelijke studentenverenigingen.

Lees verder
27 februari 2011

Cultuur is een noodzaak: Rotterdamse muzikanten laten van zich horen!

Voor kunst en cultuur zijn de komende Provinciale Staten verkiezingen van groot belang: krijgt het huidige rechtse kabinet een meerderheid dan zullen de geplande bezuinigingen keihard gaan inslaan bij deze sector. Voor jonge artiesten roept dit veel onzekerheid op: als je bijvoorbeeld student bent op een popacademie of conservatorium hoe gaat je toekomst er dan uitzien? Blijven de mogelijkheden bestaan om op te treden, om te oefenen, om je ding te doen als artiest?

Lees verder
25 februari 2011

Provincie moet niet meedoen in herindelingsklucht

"De provincie kan een regierol vervullen bij het proces van herindelingen tussen diverse gemeenten, maar het wordt een klucht als de bewoners niet zitten te wachten op een fusie." Dat was de stelling die de Provinciale SP-lijsttrekker Harre van der Nat gisteren neerzette bij het lijsttrekkersdebat dat georganiseerd was door CMO-Stimulans.

Lees verder
23 februari 2011

Stop provinciaal gelobby in Brussel

Rotterdammer Dennis de Jong zit sinds 2009 namens de SP in het Europees Parlement. Daar bindt hij de strijd aan met het ‘lobbycircus’. Ook de provincie Zuid-Holland heeft ambtenaren in Brussel rondlopen om te ‘lobbyen’.

Lees verder
23 februari 2011

Scholentour Delfshaven met Manja Smits

Vandaag ging de SP Rotterdam samen met Tweede Kamerlid Manja Smits op bezoek bij 3 basisscholen in Delfshaven. Manja gaf voorlichting aan een groep vrouwen over de Statenverkiezingen, en er werd gesproken met de directies van de basisscholen over de bezuinigingen op het onderwijs. Uit deze gesprekken werd goed duidelijk hoe de bezuinigingen in gaan hakken op de kwaliteit van het onderwijs.

Lees verder
19 februari 2011

Campagne in Zwijndrecht

Zaterdagmiddag voerden actieve Zwijndrechtse SP-ers campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. Bij de winkelcentra werden verkiezingsfolders uitgedeeld. Daarnaast werden alle verkiezingsborden in Zwijndrecht voorzien van PROTEST posters.

Lees verder
18 februari 2011

"Instellingen moeten beter bereikbaar zijn met openbaar vervoer"

Er moet meer geïnvesteerd worden in het openbaar vervoer in plaats van erop bezuinigen. Veel maatschappelijke instellingen zoals ziekenhuizen, buurthuizen en verzorgingshuizen zijn niet altijd goed bereikbaar met het openbaar vervoer. “Alle maatschappelijke instellingen moeten een halte krijgen binnen 200 meter,” aldus kandidaat Statenlid Eva de Bakker tijdens het rondetafelgesprek bij het Vrouwen Netwerk Rotterdam.

Lees verder
16 februari 2011

Roemer steunt stakende RET tegen privatisering

Het personeel van de RET was vandaag aan de beurt om het werk neer te leggen als protest tegen de miljoenenbezuinigingen die dit kabinet op het openbaar vervoer in het vooruitzicht stelt. SP-fractievoorzitter Emile Roemer toog naar het Zuidplein om de RET'ers toe te spreken en werd daarbij onder andere vergezeld door verkeerswoordvoerder Farshad Bashir, lijsttrekker voor de provinciale staten Harre van der Nat, oud-Europarlementarier Erik Meijer en de Rotterdamse SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn.
In de Tweede Kamer komen de SP en de PvdA met een gezamenlijke initiatiefwet om de privatisering van de RET (en de zuster-vervoerbedrijven in Amsterdam en Den Haag, het GVB en de HTM) tegen te houden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier