h

Roemer steunt stakende RET tegen privatisering

16 februari 2011

Roemer steunt stakende RET tegen privatisering

Het personeel van de RET was vandaag aan de beurt om het werk neer te leggen als protest tegen de miljoenenbezuinigingen die dit kabinet op het openbaar vervoer in het vooruitzicht stelt. SP-fractievoorzitter Emile Roemer toog naar het Zuidplein om de RET'ers toe te spreken en werd daarbij onder andere vergezeld door verkeerswoordvoerder Farshad Bashir, lijsttrekker voor de provinciale staten Harre van der Nat, oud-Europarlementarier Erik Meijer en de Rotterdamse SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn.
In de Tweede Kamer komen de SP en de PvdA met een gezamenlijke initiatiefwet om de privatisering van de RET (en de zuster-vervoerbedrijven in Amsterdam en Den Haag, het GVB en de HTM) tegen te houden.

In zijn toespraak voor tientallen toegestroomde RET'ers legde Emile Roemer uit waarom privatisering van het openbaar vervoer een slechte zaak is: "Als het openbaar vervoer niet meer van ons is, maar van een paar buitenlandse investeerders, dan zal winst maken voorop komen te staan. Dat betekent bezuinigingen op personeel, veiligheid en materieel. Reizigers worden de dupe omdat lijnen zullen worden geschrapt."

De SP ondersteunde de actie met een flyer en deelde broodjes en koffie uit aan de stakende RET'ers.
Hieronder een sfeerverslag.

Foto's: Diederik Olders en Liesbeth Hoogenboom

Emile roemer steunt RET'ers
PvdA en SP: stop privatisering HTM, RET en GVB www.sp.nl

U bent hier