h

Scholentour Delfshaven met Manja Smits

23 februari 2011

Scholentour Delfshaven met Manja Smits

Vandaag ging de SP Rotterdam samen met Tweede Kamerlid Manja Smits op bezoek bij 3 basisscholen in Delfshaven. Manja gaf voorlichting aan een groep vrouwen over de Statenverkiezingen, en er werd gesproken met de directies van de basisscholen over de bezuinigingen op het onderwijs. Uit deze gesprekken werd goed duidelijk hoe de bezuinigingen in gaan hakken op de kwaliteit van het onderwijs.

We begonnen bij basisschool Al-Ghazali waar we een vrouwen bijeenkomst bijwoonde en Manja uitleg gaf over de Provinciale Statenverkiezingen. De islamitische vrouwen waren goed op de hoogte van de huidige politieke situatie. Wel kon Manja nog even goed uitleggen hoe de provincies zijn opgebouwd, wat getrapte verkiezingen zijn en het belang van stemmen op 2 maart benadrukken.

Manja Smits, Ineke de Palm in gesprek met Dhr. Breur
Manja Smits, Ineke de Palm en Querien Velter in gesprek met Dhr. Breur van Finlandia

Na deze bijeenkomst bezocht Manja samen met de SP Rotterdam, de basisscholen Finlandia en Duo2002. Daar werd gesproken met de directies over de bezuinigingen en wat dat betekent voor deze scholen. Uit de gesprekken werd duidelijk dat de scholen minder leerkrachten kunnen aanhouden waardoor de klassen groter zullen worden. Het brede schoolconcept komt door de bezuinigingen ook in gevaar terwijl de scholen juist de afgelopen jaren werden gestimuleerd om hier intensief in mee te gaan. De SP zal zowel in de Tweede Kamer als in de gemeenteraad van Rotterdam, zich hevig blijven verzetten tegen deze schandalige bezuinigingen.

Manja Smits voor de klas
Manja Smits voor de klas

U bent hier