h

2006: Raadsverkiezingen

24 april 2006

SP doet mee aan dagelijks bestuur Prins-Alexander

De leden van de SP hebben maandagavond ingestemd met deelname van de partij aan het dagelijks bestuur in de deelgemeente Prins-Alexander.

Lees verder
12 april 2006

SP schuift niet aan in Feijenoord

Tijdens de raadsverkiezingen van 7 maart haalde de PvdA in Feijenoord 14 van de 25 zetels. Dat is meer dan vijftig procent van de stemmen. Een mooi mandaat voor de PvdA - zij kunnen en moeten het nu doen in de deelgemeente.

Lees verder
8 april 2006

Collegeperikelen: Rotterdam kan beter, doe dat dan ook!

De verkiezingen van 7 maart lieten een duidelijk beeld zien: Rotterdammers wilden naar links. Naast de PvdA was de SP de enige winnaar. Een links college met GroenLinks, SP en PvdA werd mogelijk: samen 23 zetels.
Fractievoorzitter Peter van Heemst van de PvdA wilde een andere kant op – een breed college met VVD, CDA, SP en PvdA, de eerste twee voor de continuïteit plus de twee winnaars.

Lees verder
7 april 2006

SP Rotterdam betreurt afbreken onderhandelingen

Persbericht • De SP-fractie Rotterdam betreurt het afbreken van de onderhandelingen voor een nieuw college in de gemeente Rotterdam. Vanaf het begin van de gesprekken heeft de SP zich constructief opgesteld. Voor de SP gaat het om de inhoud van het programma waarmee een nieuwe coalitie aan de slag zou gaan. De kiezers hebben op 7 maart 2006 massaal het oude beleid afgekeurd en gekozen voor een nieuwe weg in Rotterdam. Het college van CDA-VVD en Leefbaar Rotterdam verloor 6 zetels en de oppositie kreeg er van de kiezers 8 zetels bij.

Lees verder
19 maart 2006

Bezoekers Museumnacht: SP-affiche het beste

Tijdens de vijfde Rotterdamse Museumnacht op zaterdag 4 maart hebben 512 bezoekers hun stem uitgebracht voor het meest opzienbarende verkiezingsaffiche uit Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het affiche van de SP kwam overtuigend als beste en meest opzienbarende uit de bus: het kreeg 32 procent van de stemmen.

Lees verder
16 maart 2006

Onze raadsleden: aan de slag!

Met een plechtig 'dat verklaar en beloof ik' zijn onze drie nieuwe raadsleden donderdagmiddag geïnstalleerd. Donderdagavond werden ook onze nieuwe deelraadsleden plechtig beëdigd.

Lees verder
16 maart 2006

SP op de koffie bij informateur Boekhoud

De verkiezingen zijn geweest: nu moet er een nieuw college gevormd worden. De SP doet mee aan de onderhandelingen, en is bereid om mee te doen aan een beter Rotterdams bestuur. Maar we schuiven niet zomaar aan: als wij meedoen aan een college, dan moet het echt een andere kant op in Rotterdam.

Lees verder
8 maart 2006

Rotterdamse SP-stemmers, bedankt!

Meer Rotterdammers dan ooit hebben op 7 maart SP gestemd: 17.162 Rotterdammers kozen voor ons. De SP heeft drie zetels gehaald in de gemeenteraad: een verdriedubbeling. In de deelgemeente Prins-Alexander behaalde de SP twee zetels en in Feijenoord één zetel.

Lees verder
8 maart 2006

SP'ers vieren uitslag in White Elephant

Zo'n honderd SP-leden, actieve vrijwilligers en belangstellenden vierden gisteravond de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de White Elephant aan de West-Kruiskade.

Lees verder
6 maart 2006

Plakoorlog wordt grimmig

Toen SP'ers maandagmorgen op het landelijk kantoor van de partij aan de Vijverhofstraat arriveerden, waren de gevel en het rolluik van het pand van boven tot beneden volgeplakt met posters van D66. D66 heeft de actie ondernomen omdat SP'ers vaak andere posters zouden overplakken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier