h

SP schuift niet aan in Feijenoord

12 april 2006

SP schuift niet aan in Feijenoord

Tijdens de raadsverkiezingen van 7 maart haalde de PvdA in Feijenoord 14 van de 25 zetels. Dat is meer dan vijftig procent van de stemmen. Een mooi mandaat voor de PvdA - zij kunnen en moeten het nu doen in de deelgemeente.

SP deelraadslid Saskia Osadiaye - van der KooiDe afgelopen maand zijn er enkele gesprekken geweest tussen de verschillende partijen. De PvdA bood ons ook een plaats in het dagelijks bestuur van de deelgemeente aan. De SP heeft besloten onze handen niet te binden in een Feijenoordse coalitie en dus niet voor spek en bonen mee te doen.

Voor de SP geldt: wij willen graag besturen, maar dan moeten we wel iets kunnen bereiken. Theo Cornelissen: "Wij kunnen wel zes bestuurders voor Feijenoord leveren, maar met slechts één zetel tegenover de absolute meerderheid van de PvdA in de deelraad, is dat geen goed idee."

De SP is van mening dat de PvdA Feijenoord moet gaan besturen. Doen ze dat met goede voorstellen, dan steunt de SP die van harte. Slaan ze een verkeerde weg in, dan zal de SP stevig oppositie voeren.

U bent hier