h

Plan en geld voor geteisterd Oud-Crooswijk

7 juli 2016

Plan en geld voor geteisterd Oud-Crooswijk

Foto: Edwin de Voigt

Volgens de sociale index is het oer-Rotterdamse Oud-Crooswijk de slechtste wijk van de stad. In het gebiedsplan van 2014 werd vastgesteld dat er een stevige sociale aanpak nodig is, waar mogelijk gecombineerd met het opknappen van de woningen en de buitenruimte. Bij de evaluatie in 2016 blijkt dat de situatie in de wijk verslechterd is. Vandaag bespreekt de gemeenteraad de voorjaarsnota. De SP dient hierbij een voorstel in om dit jaar nog een plan op te stellen inclusief financiering voor de verbetering van Oud-Crooswijk.

De problemen in Oud-Crooswijk manifesteren zich op veel terreinen: veiligheid, leefbaarheid, voorzieningen, werk, inkomen, opleiding, taal en jeugd, en het wordt elk jaar slechter. De SP wil deze ontwikkelingen stoppen, de partijen PvdA, CDA, VVD en de Partij voor de Dieren ondersteunden het voorstel. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn: 'Oud-Crooswijk heeft extra aandacht nodig van de gemeente en woningcorporaties, zoals dat in de wijk Middelland gebeurt samen met bewoners. Als bij zo'n aanpak de nadruk op jeugd en jongeren wordt gelegd, zou dat heel goed zijn voor Crooswijk. Dat wil de SP met dit voorstel regelen.'

De motie werd met algemene stemmen in de raad aangenomen. In november dit jaar bij de begrotingsbehadeling van 2017 wordt een 'Plan voor Oud-Crooswijk' ter uitvoering aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

U bent hier