h

Veiligheid

7 maart 2018

SP morgen in debat over leefbaarheid Wielewaal

Foto: Wielewaal

De SP gaat morgen in debat in de gemeenteraad over de leefbaarheid in de Wielewaal. De wijk wordt de afgelopen weken geteisterd door branden en onlangs is er ingebroken in het wijkcentrum. De bewoners maken zich zorgen.

Lees verder
2 november 2017

SP wil excuses voor gewelddadig politie-optreden

Foto: Pixabay

Wat doen Rotterdamse agenten in Apeldoorn? Dat vraagt de SP in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De agenten uit de regio Rijnmond waren betrokken bij een hardhandige arrestatie, die later ook nog eens onterecht bleek. De partij wil excuses voor het slachtoffer.

Lees verder
12 oktober 2017

Straatkrantverkopers mogen blijven in het centrum

Een misverstand is de wereld uit: verkopers van de straatkrant mogen dat blijven doen in het centrum van de stad. Op verzoek van de SP was er vandaag een raadsdebat over de kwestie en de wethouder gaf opheldering in deze zaak. Maar er zijn meer groepen die wat de SP betreft niet onder het pas ingestelde ventverbod zouden moeten vallen. En dus wordt de discussie binnenkort voortgezet.

Lees verder

Rotterdam pompt miljoenen in armste postcodegebied

AD over de uitvoering van de SP-motie voor Oud Crooswijk

Lees verder

Verhit debat: 'Wel American Sniper, geen Turkse actiefilm?'

De vertoning van de Turkse actiefilm Kurtlar Vadisi – Vatan heeft vanochtend geleid tot een kort, maar hevig debat in de Rotterdamse gemeenteraad. 
Dat schrijft het Rotterdams Dagblad.

Lees verder

SP: 'Particuliere beveiligers mogen geen politietje spelen'

Rotterdam - De SP-fractie wil van het college weten hoe het precies zit met gebruik van geweld door particulier beveiligers. Twee weken geleden doken beelden op van een hardhandige arrestatie in het centrum van Rotterdam. Het omstandersfilmpje circuleerde op internet en riep veel commotie op. Dat schrijft Hart van Hilligersberg

Lees verder
24 augustus 2017

SP-Rotterdam sluit zich aan bij protesten tegen GenX

Foto: Joshua Vasilda

De Rotterdamse SP sluit zich aan bij de protesten tegen de lozing van GenX in het drinkwater. Zaterdag liep onder andere raadslid Tom Weerdmeester mee in de protestmars tegen chemiegigant Chemours in Dordrecht.

Lees verder

Pagina's

U bent hier