h

SP-Rotterdam sluit zich aan bij protesten tegen GenX

24 augustus 2017

SP-Rotterdam sluit zich aan bij protesten tegen GenX

Foto: Joshua Vasilda

De Rotterdamse SP sluit zich aan bij de protesten tegen de lozing van GenX in het drinkwater. Zaterdag liep onder andere raadslid Tom Weerdmeester mee in de protestmars tegen chemiegigant Chemours in Dordrecht.

Rotterdamse SP'ers liepen zaterdag mee met raadslid Tom Weerdmeester in de protestmars tegen chemieconcern Chemours. De fabriek in Dordrecht kwam afgelopen weken negatief in het nieuws door lozing van de stof GenX in het drinkwater in Zuid-Holland. Het gebruik van de stof is in meerdere landen verboden, maar in Nederland nog niet. Tijdens de demonstratie voerde onder andere SP-Kamerlid Cem Lacin het woord. Weerdmeester is stellig: 'De stof is elders verboden vanwege het gevaar voor de volksgezondheid, dus dat moet hier ook gebeuren. Gif hoort niet in kraanwater.'

Kon je er niet bij zijn in Dordrecht maar wil je toch wat doen? Kijk dan hier.

U bent hier