h

SP morgen in debat over leefbaarheid Wielewaal

7 maart 2018

SP morgen in debat over leefbaarheid Wielewaal

Foto: Wielewaal

De SP gaat morgen in debat in de gemeenteraad over de leefbaarheid in de Wielewaal. De wijk wordt de afgelopen weken geteisterd door branden en onlangs is er ingebroken in het wijkcentrum. De bewoners maken zich zorgen.

Nadat er vorig jaar al brand woedde in de wijk, waar veel woningen leeg staan in afwachting van sloop, deed het stadsbestuur beloftes om de leefbaarheid te waarborgen. Dat lijkt met deze nieuwe branden en een inbraak niet gelukt. Leo de Kleijn wil daarom morgen de burgemeester op het matje roepen: 'De mensen maken zich zorgen over hun gezondheid bij brand, want er zit asbest in de oude woningen. En inbraken verhogen het gevoel voor veiligheid ook niet. Dat gevoel was al niet positief, vanwege de dichtgetimmerde woningen en het gerooide groen. Burgemeester en wethouder moeten zich aan de belofte houden en de wijk op orde en veilig houden voor de mensen die er nog wel wonen.'

U bent hier