h

Roemer: 'Maak een vuist tegen jeugdwerkloosheid'

8 maart 2014

Roemer: 'Maak een vuist tegen jeugdwerkloosheid'

Vandaag was Emile Roemer in Rotterdam om het manifest: 'Maak van aanpak jeugdwerkloosheid prioriteit nummer één!' te ondertekenen. Ook Mohamed Bibi van PBR en Lieke Smits, voorzitter van ROOD, ondertekende het Rotterdamse manifest. Hierin vraagt de SP aandacht voor het groeiende aantal jongeren zonder werk en komt met een plan van aanpak om de komende vier jaar dit aan te pakken.


Emile Roemer, fractievoorzitter SP in de tweede kamer ondertekent manifest SP Rotterdam in strijd tegen jeugdwerkloosheid.

Roemer: 'Een van de dingen waar mensen zich ontzettend veel zorgen over maken is werkloosheid. We hebben op dit moment 700.000 werkzoekende in Nederland en vooral in steden als Rotterdam treft dit juist jongeren. Als ze al een baan krijgen in deze tijd is vaak voor korte duur en krijgen ze te maken met uitbuiting'.

Een op de vijf jongeren heeft geen baan en zit niet meer op school. In een aantal delen van de stad zoals in Feijenoord, Charlois en Delfshaven nadert het werkloosheidspercentage onder jongeren Zuid-Europese proporties. Discriminatie op de arbeidsmarkt en een lagere opleiding zorgen ervoor dat de situatie onder Marokkaanse, Turkse, Surinaamse, Antilliaanse en Kaapverdische jongeren rampzalig te noemen is.

De Rotterdamse SP luidt de noodklok en presenteert een manifest waarin de aanpak van jeugdwerkloosheid op één komt te staan. Lijsttrekker Leo de Kleijn presenteerde het plan samen met de jonge kandidaten voor de gemeenteraad: Tom Weerdmeester en Ilyas Boujdi Lees hier het hele manifest hier.

U bent hier