h

Onrust in zorginstellingen over bezuinigingen

17 maart 2014

Onrust in zorginstellingen over bezuinigingen

Afgelopen zondag was zorgdag voor de SP. SP’ers bezochten instellingen in onder meer Charlois,  Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk en en Prins Alexander en spraken er met cliënten en zorgpersoneel.

Overal werdende bezoekers met de rode flyers vriendelijk ontvangen door zowel cliënten als zorgpersoneel. Zij weten dat de SP de enige partij in Rotterdam is, die zich daadwerkelijk heeft ingezet voor het behoud van de 5000 banen die op de tocht staan. Het standpunt over zorg is dan ook simpel: bezuinigingen zorg terugdraaien;  fatsoenlijk loon voor zorgmedewerkers. De SP gaat in Rotterdam en in Den Haag de strijd aan tegen de kabinetsbezuinigingen. De gemeente, zo vindt de SP, moet bezuinigingen op de zorg uit eigen middelen bijpassen.

Prins Alexander

In de Evenaar in Prins Alexander troffen actievoerders Bep en Gerda, twee vriendinnen die het prima naar hun zin hebben bij Humanitas. Ook zij maken zich ongerust over de bezuinigingen.

Charlois

In Charlois vertelden ouderen over de huren die betaald worden voor de zelfstandige wooneenheden. Prijzen boven de 600 euro voor eenkamerwoningen zijn niet ongebruikelijk. Voor veel mensen is dat moeilijk op te brengen. “Ieder jaar is het afwachten waarop we nu weer gekort worden”, zuchtte een dame.

Hillegersberg-Schiebroek

Mensen gaven aan het vertrouwen in de PvdA – aan wie velen van hen jarenlang hun stem gaven – te zijn verloren. In Hillegersberg-Schiebroek vertelden ouderen dat in verschillende zorginstellingen de PvdA was langsgekomen met gebak. Een man riep: “Geef mij maar daden in plaats van gebakken lucht, ik stem SP!” 

Kralingen-Crooswijk

Ook in Rubroek waren veel mensen verbitterd over de politiek vooral vanwege het 'verraad' van de PvdA.
Wel kenden een aantal ouderen de SP heel goed, van de zorg en de partij die opkomt voor de ouderen.

Ineke Palm: "In Hoppesteijn zochten SP raads- en gebiedskandidaat Ilyas Boujdi en ik  een oud SP-lid Jan Schot op die ons college gaf over actievoeren en voorhoede zijn en dat je sociaal democraten niet moet vertrouwen. Schot is inmiddels hoogbejaard maar dat heeft hem er niet van weerhouden met Aafje de strijd aan te gaan over het nieuwe werken. Die strijd heeft hij gewonnen. Aafje heeft de robotstofzuiger weer in de doos kunen doen."


SP'er van het eerste uur Jan Schot geeft Ilyas Boujdi een cllege actievoeren.

In het restaurant troffen Palm en Boujdi twee dames van wie de een 25 jaar bij de ander had gewerkt als huishoudelijk verzorgende. Nu, vier jaar na haar pensioen zoekt ze haar oude mevrouw nog steeds op en deed af en toe nog een klusje voor haar. Dit toont aan hoe waardevol een vaste betrokken hulp is voor ouderen.

Eén hulp één cliënt: al 25 jaar samen.

U bent hier