h

Rotterdammers tekenen voor behoud gratis OV voor 65+

4 december 2011

Rotterdammers tekenen voor behoud gratis OV voor 65+

Afgelopen week werden er weer veel handtekening opgehaald voor de actie behoud gratis OV voor 65-plussers.
Onder andere in Delfshaven, Prins Alexander, op de Afrikaandermarkt en bij station Blaak.

Delfshaven_65plus
Bij het buurthuis aan het Visserijplein in Delfshaven

De meeste ouderen zijn al op de hoogte van de plannen van wethouder Balieu om hard te bezuinigen op het gratis OV voor 65-plussers en zijn het niet eens met het beleid.

Alexander_65+
Peter laat een ouder stel een handtekening zetten bij het winkelcentrum in Prins Alexander.

Bij het winkelcentrum Alexanderium sprak de SP veel ouderen die met de metro hier naar toe reizen om boodschappen te doen.
"Nu gaan we vaak de deur uit om een paar uurtjes te winkelen, ik weet niet of ik dat straks nog zo makkelijk doe." verteld een oudere dame "Uiteindelijk gaat het Rotterdam geld kosten als ouderen binnen blijven en niet meer zo vaak als nu naar de stad of het winkelcentrum gaan."

Ook in het buurthuis bij de bibliotheek aan het Visserijplein in Delfshaven tekenen de wijkbewoners massaal. "We zijn nog geen 65-plus, maar dat worden we uiteindelijk allemaal en dan willen we ook graag nog gebruik maken van deze goeie regeling."

Afrikaandermarkt_OV65+
Op de Afrikaandermarkt stond de Kerngroep Charlois met de petitie.

De komende maand gaat de SP verder met de actie om het gratis OV voor 65-plussers te behouden. Wilt u ook u steun betuigen? Stuur dan een email naar: j.baljeu@college.rotterdam.nl en laat de wethouder weten dat u het niet eens bent met deze bezuiniging!

Jong en oud: OV voor 65+ moet blijven!

U bent hier