h

Jong en oud: OV voor 65+ moet blijven!

20 november 2011

Jong en oud: OV voor 65+ moet blijven!

Afgelopen week bezocht de SP wederom verzorgingstehuizen in Rotterdam met de petitie voor het behoud van het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers.
Niet alleen de bewoners zetten hun handtekening voor het behoud, ook jongeren werkzaam bij de verzorgingshuizen staan achter het initiatief en wilde graag tekenen.

ov65plus_peter
Peter zorgt dat de dames in het restaurant van de Gerard Goosenflat allemaal tekenen

Bij de Gerard Goosenflat in Prins Alexander tekenden de bewoners naar hartenlust de petitie. 'Ik ga zo'n vier keer per week met de metro naar mijn zus die op Zuid woont en zelf niet meer kan reizen. Hoeveel gaat me dat straks wel niet kosten?' vroeg een bewoonster zich af.
Veel ouderen in Alexander zijn blij dat de metro hier vlak voor de deur stopt zodat ze gemakkelijk overal kunnen komen, ze willen hier graag zo veel mogelijk gebruik van blijven maken.

Maar ook de jonge verzorgende die we troffen vinden dat ouderen zo veel mogelijk op pad moeten kunnen. Een stagiair van het MBO Albeda: 'Ook voor de gezondheid is het goed dat ouderen de deur uitgaan. De beweging en het sociale contact doet ze goed!'

ov65plus_bergweg
Bij de dagopvang voor Surinaamse ouderen aan de Bergweg sloot iedereen zich aan bij het protest

Op Humanitas Bergweg waar op de laatste vijf verdiepingen handtekeningen werden opgehaald, was het enthousiasme weer groot. Maar ook de zorgen.
'Ik hoop dat die wethouders en minister heel oud worden en het zelf ook eens voelen.'
Ouderen waren zeer ongerust over alle bezuinigingsmaatregelen, 'ze willen ons langzaam uitroken'.
Iedereen die we tegenkwamen steunde de actie. Ook de groep die in het Atrium zich verzamelde voor een uitstapje naar Amsterdam, directeur Andre Jager en de oude directeur en grondlegger van Humanitas-ouderenwonen, Hans Becker en het verzorgende personeel tekenden de petitie.

Daarnaast hebben we afgelopen weken al veel brieven ontvangen gericht aan wethouder Baljeu. We zullen deze doorsturen zodat de wethouder de komende weken verast wordt met veel protest op de mat!

Wilt u ook een brief sturen met uw protest tegen het afschaffen van de OV voor 65-plussers?
Mevr. J. Baljeu, p/a Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam
Liever een email?j.baljeu@college.rotterdam.nl

Gratis OV voor 65-plussers moet blijven

U bent hier