h

SP-raadslid Josine Strörmann wint VIP estafette trofee

20 mei 2009

SP-raadslid Josine Strörmann wint VIP estafette trofee

Gisteren ontving SP-raadslid Josine Strörmann tijdens een bijeenkomst van BuurtWerkt, uit de handen van Christenunie/SGP-raadslid Remco Oosterhof, de VIP (Very Important Politicus) estafette trofee voor haar niet aflatende sociale inzet voor de stad.

Onder het motto 'Mensen maken de buurt, de buurten maken de stad' is de wisseltrofee begin 2007 geïntroduceerd en de winnaars van het kleinood worden door hun voorganger - allen politici - aangewezen voor buitengewone inzet aan het sociaal samenleven in Rotterdam. Gisteren viel de eer te beurt aan SP-raadslid Josine Strörmann: "Ik vind het heel leuk de prijs te krijgen. De SP vindt het niet meer dan normaal om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat mensen zo plezierig mogelijk met elkaar in de stad kunnen samenleven. Vaak hebben de mensen daar voor hun eigen buurt zelf prima ideeën over, dus daar moet echt veel meer ruimte voor komen."

Thema van de netwerkmiddag van buurtwerkers, politiek, straatwerkers, welzijnsorganisaties, (deel) gemeenteambtenaren, woningbouwcorporaties en politie was 'Jongerenhoofdstad in recessie; Hoe houden we de buurten vitaal en leefbaar?' Strörmann kreeg na de uitreiking het woord over het thema: "De laatste jaren worden jongeren alleen maar als 'overlast' gezien. Daar moeten we van af. Jongeren- en buurtwerkers moeten weer hun werk kunnen doen, in plaats van alleen maar allerlei programma's en targets van de ambtenaren uit te voeren."

De VIP estafette trofee is een wissel-trofee die tot aan de volgende BuurtWerkt bijeenkomst in bezit blijft van de winnaar(es). Op de eerstvolgende bijeenkomst overhandigt de vorige winnaar de trofe gemotiveerd aan een zelf gekozen opvolger uit de Rotterdamse politiek. De trofee, gemaakt door glaskunstenaar Bertil Valli, is een kunstwerk van kristal en natuursteen dat de mens in de samenleving afbeeldt die verantwoordelijkheid neemt die groter is dan hijzelf.

Bewoners moeten de wijk opeisen
Buurt_CheckUp: wacht niet op de politek
Crooswijers gaan over hun wijk
'Ontvlechting' opbouwwerk ramp voor bewoners

U bent hier