h

Er is genoeg voor iedereen

In dit dossier vind je het laatste nieuws over onze campagne 'Er is genoeg voor iedereen'.
Lees ook onze huis-aan-huiskrant.

24 november 2016

SP hekelt minder minder minder armoedebeleid

Niets doet dit stadsbestuur om de allerarmsten van deze stad een beetje te ondersteunen. Alle regelingen die er waren voor de minima zijn in de afgelopen jaren door dit college afgeschaft. Maar meedoen aan een NIBUD-evaluatie om te bekijken wat de effecten zijn van dit beleid, ho maar. Vandaag besprak de gemeenteraad het armoedebeleid. Raadslid Josine Strörmann eist er 100 euro bij voor de minima. En ze wil dat het stadsbestuur alsnog zijn armoedebeleid laat onderzoeken. Een opmerking van D66 dat 'we als raads eens op bezoek zouden kunnen gaan bij clubs die zich bezig houden met armoede' kon slechts op hoongelach van de SP rekenen. Strörmann: 'Ze hebben gewoon geen idee wat er omgaat in de stad. Een beetje raadslid had al lang contact gehad met deze mensen.'
Bekijk de videolink of lees hieronder de spreektekst van Strörmann.

Lees verder
21 oktober 2015

Dag tegen de Armoede: een dag om bij stil te staan

Wereldwijd staan mensen elk jaar op 17 oktober stil bij de armoede in de wereld. Ook in Nederland leven nog schrikbarende hoeveelheden mensen in armoede. Helaas worden een hoop Rotterdammers door armoede getroffen. SP Rotterdam was afgelopen zaterdag op straat te vinden om meer aandacht te vragen voor armoede in onze stad en ons land.

Lees verder
20 augustus 2015

Meldpunt 'Werken zonder Loon' van start

De SP Rotterdam is een meldpunt gestart om ervaringen te verzamelen van mensen met een uitkering die aan het werk gezet worden zonder daarvoor loon te ontvangen. SP-raadslid Josine Strörmann: "We kennen allemaal de verhalen van mensen met veel werkervaring die door de gemeente gedwongen worden bij de Roteb papier te prikken. Maar werken zonder loon is veel wijdverbreider. We willen daarom meer ervaringen van Rotterdammers verzamelen, die bundelen en misstanden aankaarten."

Lees verder
19 augustus 2015

'Ik heb eigenlijk een hekel aan de SP'

Foto: SP Rotterdam / SP Rotterdam

De Rotterdamse SP is al verschillende wijken en markten in Rotterdam langs gegaan om de Rotterdammers om hun mening te vragen: Wat vinden zij nou van ons plan om een milionairstaks in te voeren? Na vele positieve reacties en indrukwekkende verhalen op de Afrikaandermarkt, in Middelland, in Zuidwijk en Crooswijk over de groeiende ongelijkheid was het gisteren de beurt aan de bewoners van Hillegersberg om te vertellen hoe zij de ongelijkheid in Nederland ervaren. TV Rijnmond was mee voor radio-uitzending.

Lees verder
9 juli 2015

Crooswijkers tegen ongelijkheid

Foto: SP

Afgelopen woensdag gingen SP’ers in gesprek met mensen in Crooswijk over de toegenomen ongelijkheid in ons land. Veel Crooswijkers vertelden dat ze de verschillen toe zien nemen al kwam het ook voor sommigen als een verrassing hoe groot de verschillen zijn geworden de afgelopen jaren.

Lees verder
8 juli 2015

Alternatief plan: 100 miljoen naar een sociaal Rotterdam

De SP-fractie dient morgen bij de behandeling van de zogenaamde 'kaderbrief 2015' een compleet alternatief in voor het collegebeleid van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA. Alles bij elkaar maakt de SP ruim 100 miljoen euro vrij voor onder meer extra onderhoud en investeringen in de wijken, afzien van zes miljoen aan bezuinigingen op het welzijnswerk en het terugdraaien van de kortingen van het college op het armoedebeleid.

Lees verder
26 juni 2015

Arbeidersmacht! SP Rotterdam steunt de metaalwerkers

Vandaag was er weer een stakingsbijeenkomst van FNV Metaal in de Kuip. Net als de vorige keer stonden SP'ers klaar om koeken uit te delen aan de hongerige stakers. In hun strijd voor een beter salaris en behoud van ijzerstrerke arbeidsvoorwaarden staan ze niet alleen!

Lees verder

Pagina's

U bent hier