h

Meldpunt 'Werken zonder Loon' van start

20 augustus 2015

Meldpunt 'Werken zonder Loon' van start

De SP Rotterdam is een meldpunt gestart om ervaringen te verzamelen van mensen met een uitkering die aan het werk gezet worden zonder daarvoor loon te ontvangen. SP-raadslid Josine Strörmann: "We kennen allemaal de verhalen van mensen met veel werkervaring die door de gemeente gedwongen worden bij de Roteb papier te prikken. Maar werken zonder loon is veel wijdverbreider. We willen daarom meer ervaringen van Rotterdammers verzamelen, die bundelen en misstanden aankaarten."

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP
In heel Nederland worden uitkeringsgerechtigden gedwongen werk te doen dat vaak weinig perspectief biedt op betaald werk - en bedrijven maken daar handig gebruik van. De SP hoorde onlangs dat Rotterdammers zonder loon ingezet werden als verkeersregelaars in de buurt van Nijmegen. Omgekeerd worden bijvoorbeeld mensen uit Zoetermeer ingezet voor werk bij Deloitte in Rotterdam. Strörmann: "De vele verhalen die wij ongevraagd al binnenkrijgen zijn slechts het topje van de ijsberg, denken we. We hopen daarom op veel reacties."

Op maandagavond 14 september organiseert de SP in de Pauluskerk ook een avond met SP-Kamerlid Sadet Karabulut over werken zonder loon.

Ervaringen kan men hier online melden.

U bent hier