h

Asielbeleid

Rotterdam: Stop met uitzetten Afghanen

Nederland moet stoppen met het uitzetten van uitgeprocedeerde Afghanen naar Afghanistan. Dat vindt een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad. Rotterdam zal staatssecretaris Harbers oproepen om het uitzetten op te schorten omdat Afghanistan niet veilig is.

SP-raadslid Taylan Cicek diende de motie in.

Lees verder
12 april 2018

SP wil uitzetten naar Afghanistan tijdelijk stoppen

Foto: SP

De SP vroeg vandaag in het debat om tijdelijk te stoppen met het terugsturen van Afghanen vanaf Rotterdams grondgebied. De situatie in het land is volgens diverse organisaties als de VN, Unicef en Defense for Children momenteel te onveilig.
UPDATE: Een motie die de burgemeester opdraagt om dit dilemma te bespreken met de verantwoordelijk staatssecretaris, is aangenomen.

Lees verder
3 april 2018

'Wat zijn Westerse vrijheden waard als we vluchtelingen niet als buurman willen hebben?'

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Afgelopen zondag sprak oud-raadslid Burak Yildiz namens de SP bij de maandelijkse wake bij het uitzetcentrum op Rotterdam Airport.

Lees verder
29 maart 2018

Burak Yildiz spreker bij wake uitzetcentrum

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Burak Yildiz spreekt aanstaande zondag namens de SP bij de maandelijkse wake bij het uitzetcentrum op Rotterdam Airport.

Lees verder
4 december 2017

Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt in de race voor Rooie Reusprijs 2018

Foto: Stichting ROS

De twee drijvende krachten achter het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt (ROS), Conny van den Broek en Theo Miltenburg zijn genomineerd voor de Rooie Reusprijs 2018.
Update: De Groninger Bodembeweging - de organisatie die mensen ondersteunt die slachtoffer zijn van de aardbevingen als gevolg van de gaswinning in Groningen - won uiteindelijk de prijs. Van harte!

Lees verder

Millennials, it's time to wake up!

Kamerkandidaat Cem Lacin in debat met andere Kamerkandidaten over uitsluiting, emanicpatie, vluchtelingen en betaalbaar studeren. Voor iedereen interessant, maar door Concrete Blossom speciaal georganiseerd voor jongeren met een biculturele achtergrond.

Lees verder
9 februari 2017

Mooie avond in de Beverwaard

Foto: Ineke Palm/SP

Een half jaar na de komst van het AZC in de Beverwaard wil de SP graag weten hoe het gaat, niet alleen wat betreft de komst van het AZC maar ook of de beloofde verbetering van de wijk van start is gegaan. Er vond een bijeenkomst plaats in wijkgebouw De Focus.

Lees verder
6 september 2016

Help vluchtelingen thuiskomen in Rotterdam

Foto: Ineke Palm/SP

Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen ondersteunt diverse projecten en initiatieven die ervoor moeten zorgen dat vluchtelingen en statushouders zich snel thuis voelen in onze stad. Misschien zit er een project tussen waaraan u uw steentje wil bijdragen.

Lees verder
1 september 2016

Wakes bij uitzetcentrum Zestienhove hervat

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Vijftien maanden lang was het niet nodig te waken bij het uitzetcentrum op Zestienhove. Nu daar toch weer vluchtelingen worden ondergebracht, is het ook tijd de wakes weer te hervatten. Zondag 4 september voor het eerst weer, in de middag.

Lees verder
7 juli 2016

Voorjaarsnota: de Rotterdammer heeft het nakijken

Foto: SP

Vandaag bespreekt de gemeenteraad de voorjaarsnota. Een slap verhaal van het stadsbestuur dat de Rotterdammer niet vooruit zal helpen. Bezuinigd wordt er – nog verder – op het armoedebeleid en geld dat bestemd is voor zorg wordt niet uitgegeven. De rode loper wordt uitgerold voor toeristen in de binnenstad , de mensen in de wijken erachter hebben het nakijken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier