h

Burak Yildiz spreker bij wake uitzetcentrum

29 maart 2018

Burak Yildiz spreker bij wake uitzetcentrum

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Burak Yildiz spreekt aanstaande zondag namens de SP bij de maandelijkse wake bij het uitzetcentrum op Rotterdam Airport.

Yildiz, tot eergisteren lid van de Rotterdamse gemeenteraad voor de SP, zal aanstaande zondag het woord voeren bij de maandelijkse waken bij het uitzetcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers naast Rotterdam Airport. De wake is een terugkerend protest tegen het inhumane en falende vreemdelingenbeleid van de Nederlandse regering.

Yildiz begon zijn politieke loopbaan als activist tegen Nederlandse asielbeleid, dat ontoereikend, bureaucratisch en mede daardoor inhumaan is. Symbool van dat falen is het detentiecentrum op Rotterdams grondgebied. 'Mensen die niets anders 'misdaan' hebben dan proberen asiel te krijgen om uit een uitzichtloze of gevaarlijke situatie te raken zitten hier soms maanden opgesloten. Zonder perspectief, niet hier, niet in het land van herkomst.'

De wake vindt elke eerste zondag van de maand plaats aan de Portelabaan 7 in Rotterdam. Deze keer is dat dus zondag 1 april, van 16.00 tot 17.00 uur. De organisatie is in handen van Welkom Onthaal.

U bent hier