h

Blog Pieter Schol

9 november 2020

Motie gezond verstand

Foto: SP Rotterdam

Jaja, het politieke circus is weer begonnen. In de gemeenteraad wordt nu bepaald waar onze centen heengaan. Meestal gaat dat samen met een enorme hoeveelheid moties en amendementen. De meeste voorgekauwd binnen de collegepartijen en de oppositie dient er, tegen beter weten, in ook nog een stuk of honderd in. Kansloos.

Lees verder
22 oktober 2020

Stoere jongens

Foto: Luc Schol / Pieter Schol

Echt, kleine kinderen hun speelgoed afpakken? Kan je wel als grote gasten? De stoere havencontainers vol speelgoed van Duimdrop moeten sluiten. Generaties kinderen hebben hier plezier aan beleefd. En heus niet alleen de kinderen op zogenaamde probleempleintjes.

Lees verder
6 oktober 2020

Briefje aan Marco Pastors, directeur van Rotterdam Zuid

Foto: Luc Schol / Pieter Schol

Beste Marco, nu moet weer de Vogelbuurt op Zuid plat. Maar Marco Pastors is ooit dit begonnen. Maar waarom? Niemand die het meer weet. Dus daarom deze directe vraag aan Marco: weet je wel dat je deze stad in je greep houdt? Wat je aanricht in de Tweebosbuurt? En dat het niet beter wordt. En dat je met een oplossing voor het verleden komt?

Lees verder
15 augustus 2020

F******city

Foto: Luc Schol / Pieter Schol
Ha fijn. We gaan weer beginnen. Met mondkapjes tegen het schreeuwen in een vrijwel lege Kuip. Fantastisch. Op naar een gedeelde vierde plaats met FC Utrecht!
Lees verder
29 juli 2020

Solidariteit

Foto: Luc Schol / Pieter Schol

Solidariteit. Ik weet het. Een oud woord. Misschien iets uit de jaren zeventig van de verre vorige eeuw. Hun strijd, onze strijd.
Nog zo één. Weggezogen in de draaikolk van vergetelheid.

Lees verder
10 juli 2020

Plan B

Foto: Luc Schol / Pieter Schol

‘Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?’ Onze grote denker Louis van Gaal zei het al. Want Feyenoordcity dreigt nu wel een heel groot fata morgana te worden. Waarom? Omdat niemand logisch heeft nagedacht. Misschien om te beginnen met: ‘waarom doen we dit eigenlijk?’

Lees verder
23 juni 2020

Boijmans van Beuningen

Foto: Luc Schol / Pieter Schol

Voor wie het weet of niet. Ik was en ben nog officieel burgerraadslid van de commissie MPOF voor de SP. Nou geen aantrekkelijk begin voor een column. Laat ik het anders zeggen: het nieuwe ontwerp voor Boijmans is macramé architectuur.

Lees verder

U bent hier