h
15 januari 2021

Meldpunt Bijstandsaffaire

Foto: SP Rotterdam

Bent u bijstandsgerechtigde en heeft gemeente Rotterdam onterecht een terugvordering geëist en een boete opgelegd, omdat u volgens de gemeente niet heeft voldaan aan de inlichtingenplicht? Laat het ons weten!

Lees verder
25 november 2021

Begrotingsbehandeling 2022: Rotterdam komt in opstand!

Foto: SP Rotterdam

Op 9 en 11 november is de Begroting 2022 en de woonvisie besproken in de gemeenteraad. De Rotterdamse SP-fractie heeft zich uitgesproken tegen de asociale verpanding van onze stad. Met onze inbreng en voorstellen hebben we duidelijk gemaakt dat Rotterdam niet op oude voet door kan gaan. Steeds meer Rotterdammers komen in opstand voor een inclusieve, duurzame en sociale stad.

Lees verder
25 november 2021

Geen wapenbeurzen in Rotterdam!

Foto: SP Rotterdam

Donderdag 18 november vond er een demonstratie plaats tegen de komst van een wapenbeurs. Vanwege de aangescherpte corona maatregelen is de beurs uitgesteld naar februari 2022. De SP heeft vragen ingediend over de komst van deze wapenbeurs naar Rotterdam. We vragen de Burgemeester zich in te zetten om permanent af te zien van het houden van een wapenbeurs in Rotterdam.

Lees verder
25 november 2021

Burgemeester Aboutaleb op het matje geroepen om inzet camera-auto’s

De SP las vorige week de berichtgeving van het NRC Handelsblad over ‘Rotterdam schond privacy burgers met camera-auto’s’ . De SP had eerder op 14 april 2020 vragen gesteld over de inzet van deze camera-auto’s om naleving van corona regels te controleren . Uit een recentelijk rapport van het Autoriteit Persoonsgegevens (AP) blijkt nu dat Rotterdam de privacy van burgers heeft geschonden met deze inzet. Het NRC bericht hierbij dat Burgemeester Aboutaleb de publicatie van het rapport heeft geprobeerd tegen te houden. De SP heeft voor donderdag 25 november een debat aangevraagd.

Lees verder
17 november 2021

SP dient vragen in over gedupeerde huurders IJsselmonde

Foto: SP Rotterdam

De SP heeft begrepen dat er momenteel een overname plaatsvindt van honderden sociale huurwoningen in IJsselmonde. Bewoners zijn overvallen door een brief van verhuurder Frame Vastgoed waarin staat de woningen inmiddels zijn verkocht aan een andere investeerder. De SP heeft in het afgelopen jaar samen met bewoners meermaals actiegevoerd tegen Frame Vastgoed vanwege achterstallig onderhoud en slechte service.

Lees verder
8 november 2021

Jonge, sterke kandidatenlijst gekozen voor verkiezingen in 2022

Foto: SP

Gisteravond was de ledenvergadering van de SP Rotterdam. Hier werd de raadslijst van de SP in Rotterdam voor de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Een team van jonge SP’ers voert de kop van de lijst aan, met Arno van der Veen (25) als lijsttrekker. Hierbij werd de eerder voorgestelde lijst in zijn geheel aangenomen.

Lees verder
5 november 2021

SP ondersteunt eis voor onafhankelijk onderzoek naar politiegeweld Woonopstand

Foto: SP Rotterdam

Op 17 oktober werd de drukbezochte Woonopstand gefrustreerd door de politie. Eerder heeft de SP Rotterdam deze provocerende en gewelddadige politieoptreden veroordeeld. De SP ondersteunt volledig de eis voor een onafhankelijk onderzoek naar het excessieve politieoptreden op 17 oktober. Op donderdag 4 november is burgemeester Aboutaleb en de politiechef Westerbeke hierover aan de tand gevoeld.

Lees verder
20 oktober 2021

SP Rotterdam veroordeelt provocerende en gewelddadige politie bij Woonopstand

De politie is de uitvoerende arm van de staat en geldt als de zogenaamde “vriend en helper” van het volk. De Woonopstand in Rotterdam op zondag liet echter weer zien dat de politie een structureel geweldprobleem heeft waar vreedzame activisten opnieuw slachtoffer van worden.

Lees verder

Socialistische Klimaatpolitiek Discussiebijeenkomst

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. Als SP Rotterdam willen we toewerken naar een programma wat breedgedragen is en kritiek kan doorstaan. Dit doen wij graag met een zo groot mogelijke groep Rotterdammers en activisten.
Daarom organiseren we op 19 oktober een fysieke discussiebijeenkomst over ons derde concepthoofdstuk.

Dit hoofdstuk gaat over klimaat en draagt de titel 'Energiebesparing Voor Iedereen'.

Lees verder
15 oktober 2021

Voordracht SP Rotterdam kieslijst Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Foto: SP Rotterdam

Op 15 oktober heeft de kandidatencommissie haar voordracht voor de SP kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 bekend gemaakt aan de leden. Deze voordracht is ter overweging van de leden, die daarover kunnen besluiten op de ledenvergadering van 7 november 2021.

Lees verder

Pagina's