h

Brandstofbezorgservice zeer ongewenst

10 maart 2017

Brandstofbezorgservice zeer ongewenst

De SP heeft vragen gesteld aan het college over de proef van Shell om brandstof door de stad te laten bezorgen bij de klant. Raadslid Pieter Schol vindt het initiatief zeer ongewenst: het is niet duurzaam en niet veilig.
UPDATE: onze vragen beantwoorden duurt blijkbaar langer dan alle vergunningen regelen voor de proef, die deze week van start is gegaan: donderdag 1 juni debat in de raad.

In diverse kranten stond deze week te lezen dat Shell brandstof wil gaan bezorgen bij de klant aan huis of op het werk. De SP vindt dit een zeer ongewenst initiatief en heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur. Raadslid Pieter Schol: 'We willen af van fossiele brandstof, dus een service als deze past totaal niet bij de duurzame koers die we voor de stad willen inslaan. Daarnaast is het niet voor niets dat we tankstations zo veel mogelijk naar de randen van de stad of langs de snelweg hebben verplaatst de afgelopen jaren. We willen niet dat er gesleept gaat worden met brandstof door drukbevolkte wijken.'

U bent hier