h

Woonwijken verloederen, behalve voor de 'happy few'

1 juli 2015

Woonwijken verloederen, behalve voor de 'happy few'

Rotterdammers moeten rekening houden met een verloederde aanblik van de buitenruimte. De SP is geschokt door de plannen van de wethouder om flink te bezuinigen op onderhoud van onze wegen, speeltoestellen, verlichting, groenvoorzieningen, waterkwaliteit en kunstwerken. Tijdens de raadsvergadering volgende week dient de partij een aantal voorstellen in om ervoor te zorgen dat Rotterdammers ook de komende jaren het recht houden op een fatsoenlijk onderhouden woonwijk.

Hoogst nodig onderhoud wordt in het kader van bezuinigingen uitgesteld. De gevolgen hiervan gaan in heel de stad stad zichtbaar worden. Zo gaan er de komende jaren bijvoorbeeld 100 speeltoestellen verdwijnen. Een derde van de straatverlichting zal niet meer onderhouden worden. Bomen zullen verdwijnen, hetzelfde geldt voor bankjes. Een deel van onze kunstwerken zal helemaal niet meer onderhouden worden.

SP-raadslid Querien Velter: 'Het is schrijnend dat dit college onlangs nog met veel bombarie de bakfietswijken introduceerde. Ook is er een deal gesloten met woningcorporatie Woonstad om 24 miljoen in zogenaamde kansrijke wijken te steken. Alleen mensen die in de 'betere' wijken wonen lijken nog recht te hebben op een goed onderhouden buitenruimte.'

Ook het centrum wordt aantrekkelijk gemaakt voor de ´happy few´, volgens de SP. Er wordt een decor voor de buitenwereld gecreëerd met 12 miljoen voor de Binnenrotte en geld voor een stadsparkje. 'Maar de woonwijken van de Rotterdammers verloederen. Het college lijkt zich te gedragen als een stel hooligans, de buitenruimte wordt gesloopt,' aldus Velter.

Achterstand op onderhoud gaat met deze plannen alleen maar verder toenemen. Het spreekt voor zich dat op deze manier de kosten voor het onderhoud van de stad in de toekomst alleen maar zullen toenemen. De erfenis van dit college komt hiermee op het bordje van het volgende college.

U bent hier