h

SP-fractie op bezoek bij De Larenkamp

30 oktober 2014

SP-fractie op bezoek bij De Larenkamp

De SP-fractie is afgelopen maandag op bezoek geweest bij het, met sluiting bedreigde, buurtcentrum De Larenkamp.  Dit was op uitnodiging van het actiecomité.

Er is een nieuw plan opgesteld door het comité en naar het college gestuurd. Voor 6 ton per jaar kan De Larenkamp openblijven en blijft het gebouw overeind inclusief de activiteiten en de druktbezochte huiskamer.  Alle andere wijkaccomodaties, zoals De Middelburgt, in de omliggende wijken zijn immers al gesloten.

SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn: ''Het Leefbaar-college heeft zijn mond vol over Zuid, in de praktijk is daar niets van te merken. De Larenkamp is van groot belang voor Zuidwijk en omliggende wijken met name voor kwetsbare ouderen en jongeren.''

SP-raadlid Sun van Dijk kondigde vandaag in de begrotingscommissie aan een motie in te dienen om De Larenkamp open te houden.

U bent hier