h

SP: Wijkcentrum De Larenkamp mag niet sluiten!

7 oktober 2014

SP: Wijkcentrum De Larenkamp mag niet sluiten!

De SP is faliekant tegen het plan van het Leefbaar-college om De Larenkamp in Zuidwijk te slopen. Het college stelt dat het wijkcentrum gesloten moet worden omdat het te veel geld zou kosten. Het zijn vooral de oudere Rotterdammers, die gebruik maken van het wijkcentrum, die de dupe zullen worden van de sluiting. Ze zijn dan ook terecht woedend. De SP staat volledig achter de boze bezoekers van De Larenkamp en zal de sluiting koste wat het kost samen met hen proberen tegen te houden, in de raad en op straat. De SP is daarom in Zuidwijk al met een handtekeningenactie begonnen.

Het renoveren van De Larenkamp zou circa 4,5 miljoen euro kosten.  Maar de SP denkt dat het voor minder kan en dat er dan nog een heel goed wijkcentrum overeind blijft. SP-raadslid Josine Strörmann: “Dit college houdt zich echter liever bezig met prestigeprojectjes, het aantrekken van yuppen en het opleuken van de binnenstad dan dat het zorgt voor een fijne leefomgeving en voorzieningen in de wijken voor alle Rotterdammers in héél Rotterdam.”

Voor veel ouderen is het wijkcentrum een belangrijke plek. Juist wijkcentra als De Larenkamp kunnen hen nog een beetje gezelligheid en een gevoel van samenzijn verschaffen. Gebruikers van het wijkcentrum zijn bang dat als ze hun plek daar kwijtraken hun groep uit elkaar zal vallen of dat ze hangouderen zullen moeten worden. Strörmann: “Eén van de belangrijkste speerpunten van het Leefbaar-college zou zijn om eenzaamheid onder ouderen aan te pakken. Met het slopen van De Larenkamp, maar bijvoorbeeld ook het bezuinigen op gratis openbaar vervoer voor ouderen, laten ze alleen maar weer eens zien dat hun beloftes niets meer zijn dan holle frasen.”

Met het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, een grootschalig programma onder leiding van Leefbaar-coryfee Marco Pastors, zou wonen, werken én welzijn in Rotterdam-Zuid verbeterd worden. “Hoe past het slopen van belangrijke buurtvoorzieningen als De Larenkamp daar dan bij?” vraagt Strörmann zich af. “We hopen dat raadslid Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam, die op de bres is gesprongen voor De Larenkamp, samen met ons de daad bij het woord voegt en tegen dit plan zal stemmen in de raad om de sloop tegen te houden, anders is ook zijn woord geen stuiver meer waard.”

U bent hier