h

De zorg in het zonnetje!

7 februari 2014

De zorg in het zonnetje!

De SP in Prins Alexander is gestart met een actie waarbij zorgvragers hun verzorgende, verplegende, begeleider of hulp in het zonnetje kunnen zetten en te bedanken voor de goeie zorg en het harde werk.


Grégoire maakt samen met een bewoonster van de Vijf Havens een certificaat van Waardering

Het eerste bezoek was aan zorgcentrum de Vijf Havens. Dit zorgcentrum wordt bewoond door zowel zelfstandig wonende ouderen als door mensen die intensieve zorg nodig hebben. De bewoners zien dag in dag uit hoe hard de zorgverleners werken en willen hiervoor graag hun waardering uitspreken.

De SP maakte samen met bewoners een 'certificaat van waardering' waarop de de naam van de zorgverlener en de reden van waardering beschreven was. Hierdoor kreeg dit certificaat een persoonlijk tintje en konden de bewoners de hun verzorgende speciaal in het zonnetje zetten!

Grégoire Kraster: 'Zorgverlener zijn is een zwaar beroep. Elke dag vriendelijk hulp verlenen aan cliënten ook als het soms tegen zit en dan niet altijd de waardering krijgen die je verdient. Doormiddel van een certificaat van waardering hebben ouderen in het zorgcentrum de Vijf Havens hun zorgverlener in het zonnetje gezet.'

Meer zonnetjes!
Niet alleen ouderen krijgen zorg en kunnen een zorgverlener in het zonnetje zetten. Ook jongeren die begeleid wonen, zoals Merlijn Korner uit Ridderkerk.


Merlijn en zijn begeleider Chris die in het zonnetje werd gezet

Merlijn woont sinds kort zelfstandig in een appartement en door alle veranderingen vanwege verhuizing en werk was extra aandacht wel noodzakelijk. Chris, werkzaam voor Pameijer in 's Gravenhof kreeg van Merlijn het zonnetje, omdat Chris zoveel begrip opbrengt voor de speciale noden van Merlijn.

De SP Prins Alexander zal elke maand een andere locatie aandoen om samen met bewoners zorgverleners in het zonnetje te zetten.

Meer weten over de SP Prins Alexander?
Kijk op onze website of stuur een e-mail naar:
prinsalexander@rotterdam.sp.nl

De verkiezingspunten van de SP over zorg vind je hier

U bent hier