h

Kamerlid Paulus Jansen adopteert Nieuwe Westen

17 oktober 2011

Kamerlid Paulus Jansen adopteert Nieuwe Westen

Afgelopen zaterdag bracht Paulus Jansen (SP-Tweede Kamerlid) een bezoek aan Het Nieuwe Westen. Hij kwam naar dit deel van Rotterdam om de wijk In Delfshaven te adopteren, of de wijk hem, daar zijn ze nog niet helemaal over uit. Het eerste bezoek vond plaats in de Zandtuin.

De Zandtuin is een prachtige speeltuin achter de Hugo Molenaarstraat. Op het terrein van de Zandtuin staat sinds kort een gloednieuwe blokhut waar de kinderen bij slecht weer binnen kunnen spelen. Paulus Jansen mocht als eerste daad deze blokhut officieel openen.

“Goede voorzieningen zijn de smeerolie,” aldus Paulus Jansen toen hij gevraagd werd naar de reden waarom hij deze wijk adopteerde. “Die voorzieningen staan door de bezuinigingen steeds meer onder druk. Ik wil me met de bewoners van deze wijk inzetten om deze voorzieningen te behouden. Jullie mogen me altijd bellen als er iets speelt in de wijk. Ik kan die voorbeelden goed gebruiken bij mijn werk in de Kamer. Dat heb ik wel gemerkt toen ik in de vorige periode verbonden was aan Hillesluis.”

Paulus Jansen adopteert Nieuwe Westen
Paulus Jansen in gesprek met bewoners en wijkagent in Het Nieuwe Westen

Helaas staan die voorzieningen nu onder druk. Het is niet zeker of de vaste krachten behouden kunnen worden, omdat er een einde dreigt te komen aan hun ID-baan. De bewoners zijn nu actie aan het voeren, want zonder deze twee kanjers zal het lastig zijn om de Zandtuin open te houden. Zelf kan de Zandtuin deze mannen niet in dienst houden.

Eerder dit jaar adopteerde SP-Europarlementariër Dennis de Jong de Rotterdamse volkswijk Het Oude Westen.

U bent hier