h

Buurten in de Wielewaal

6 oktober 2010

Buurten in de Wielewaal

De Charloise wijk de Wielewaal staat op de nominatie om vernieuwd te worden. De SP vindt dat dit niet kan zonder dat de bewoners hun mening hebben kunnen geven, daarom gingen SP'ers, waaronder deelraad-fractievoorzitter Leo Smits en deelraad-bestuurder Theo Coskun, woensdagavond deur aan deur in de wijk om te vragen of de bewoners op de hoogte zijn van de plannen en wat zij van die plannen vinden.

Leo Smits langs de deuren
Leo Smits in gesprek met een buurtbewoonster

Tijdens de gesprekken met de bewoners bleek er veel onduidelijkheid te bestaan over de voornemens van de deelgemeente en van Woonstad-Rotterdam. Iedereen heeft wel iets gehoord, maar de exacte plannen zijn voor de meeste bewoners onbekend. Veel bewoners leven zelfs in de volle overtuiging dat er de komende 10 jaar niets gesloopt zal worden in de Wielewaal. De SP vindt dat er nu eindelijk eens duidelijkheid moet komen over de sloop- en renovatieplannen, temeer omdat veel bewoners nog steeds hun spaarcenten steken in hun woning om deze op te knappen, terwijl deze mogelijk binnen een paar jaar tegen de vlakte gaat. Daarnaast moet aan de bewoners ook duidelijk gemaakt worden wat de voorwaarden zijn die de huidige bewoners de garantie geeft dat zij de eerste keus hebben bij nieuwbouw.

wijk de Wielewaal

Bewoners die niet thuis waren, kunnen het enquêteformulier door de brievenbus doen aan de de Godschalkstraat 100. Zaterdag om 10.00 zullen SP'ers wederom langs de deuren gaan in de Wielewaal, want we hebben nog lang niet alle bewoners gesproken. Wil je ook meehelpen? Bel of mail met Aad van Rooijen, 06-13 22 16 11 of a.van.rooijen@hetnet.nl.

SP vraagt bewoners Wielewaal naar mening over sloop

U bent hier