h

SP vraagt bewoners Wielewaal naar mening over sloop

27 september 2010

SP vraagt bewoners Wielewaal naar mening over sloop

De deelgemeente Rotterdam-Charlois en Woonstad Rotterdam hebben het voornemen om de wijk Wielewaal vanaf 2013 in fases te gaan vernieuwen. Omdat de SP het belangrijk vindt om de mening van de bewoners te horen gaan vrijwilligers van de partij in de periode van 30 september tot en met 13 oktober met enquêteformulieren langs de huizen in de Wielewaal.

wijk de Wielewaal

Huis aan huis zal het gesprek met de bewoners aangeknoopt worden over de sloop- en renovatieplannen. De SP wil daarbij nagaan of de mensen voldoende op de hoogte zijn van de plannen en of zij het idee hebben dat er voldoende inspraak is voor de bewoners. Mensen die niet thuis worden getroffen, krijgen de enquête in de brievenbus met de vraag deze voor 18 oktober ingevuld in de brievenbus van Godschalkstraat 100 te deponeren.

De SP komt al jarenlang op voor de belangen van bewoners die te maken krijgen met grootschalige sloop- en renovatieplannen voor hun buurt. Maar al te vaak blijkt terugkeergarantie een onbetaalbare illusie en worden mensen geconfronteerd met het verlies van hun vertrouwde omgeving. Door tijdig aan de weet te komen wat er op dit onderwerp leeft bij de mensen in de Wielewaal wil de partij een vinger aan de pols houden en de mensen steunen als zij het nodig vinden de plannen bij te sturen.

U bent hier