h

Burgemeester, brand vingers niet aan bezuinigingen

23 juni 2010

Burgemeester, brand vingers niet aan bezuinigingen

Nu zomaar bezuinigen op de brandweer brengt de veiligheid van Rotterdammers en brandweerpersoneel in gevaar, zo stelt de SP. De partij wil morgen een motie indienen tijdens de gemeenteraadsvergadering. Deze spoort de burgemeester aan de bezuinigingsmaatregelen tegen te houden, tenminste totdat een aantal maatregelen in de praktijk bewezen zijn.

vuurAls het aan de SP ligt klopt de burgemeester aan bij de Veiligheidsregio om ervoor te pleiten niet te bezuinigen op de brandweer. Deze wil in fases zo'n vijf miljoen euro bij de brandweer weghalen. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn: “Ik vrees dat door de voorgestelde maatregelen de veiligheid van de Rotterdammers én de brandweerlieden in het geding kan komen.”

Onderdeel van de bezuinigingsmaatregelen zijn het inzetten van Snelle Interventie Voertuigen, de Variabele Tankautospuitbezetting, nieuwe spreiding van het materieel, sluiting van kazernes en het opheffen van het duikteam in Rotterdam. De Kleijn: “Ik wil eerst in de praktijk bewezen zien dat deze veranderingen niet negatief uitpakken voor de regio Rotterdam.”

De SP staat niet alleen in de zorgen om de veiligheid. Ook bij de brandweerorganisatie, zowel de beroeps als de vrijwilligers, de ondernemingsraad en de vakbond bestaan grote twijfels of het niveau van de brandweerzorg bij de voorgenomen maatregelen gewaarborgd kan blijven.

Op de bres voor de brandweer
Bezuinigen op brandweer oliedom

U bent hier