h

Bezuinigen op brandweer oliedom

24 maart 2010

Bezuinigen op brandweer oliedom

De SP vindt de aangekondigde bezuinigingen op de brandweer oliedom. Bovendien lijkt het bezuinigingsvoorstel onwettig. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn zorgde ervoor dat het onderwerp op de eerstvolgende commissievergadering besproken wordt.

vuurHet bericht dat de Regionale Brandweer Rotterdam-Rijnmond 4,5 miljoen euro wil bezuinigen komt voor de SP als een verontrustende verrassing. Zeker vijf brandweerkazernes zouden sluiten en zeventig arbeidsplaatsen verdwijnen. De SP voorziet negatieve gevolgen voor de aanrijtijden van de brandweer. De Kleijn: “Wat ons betreft staat de veiligheid in de Rotterdamse regio voorop, dus ik vraag me af wat het nut en de noodzaak van de bezuinigingen zijn.”

Met het verdwijnen van de arbeidsplaatsen komt ook de regel 'dat bij brand zes mensen moeten uitrukken' op de tocht te staan. Daarnaast wil de SP weten of er gedwongen ontslagen moeten vallen als gevolg van de bezuinigen. De Kleijn: “Het is van het grootste belang dat de brandweermensen zelf ook veilig en snel kunnen werken. Iedereen is gebaat bij een voldoende groot en goed toegerust brandweerkorps.”

SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak heeft vragen gesteld aan de minister over de voorgenomen bezuinigingen. Aanvullend wil hij weten of de vakbonden en de brandweerlieden zelf gehoord zijn in deze kwestie en wat hun reactie is.

Bezuinigingen brandweer zijn levensgevaarlijk

U bent hier