h

Campagne: overal in de stad op straat en in debat

15 februari 2010

Campagne: overal in de stad op straat en in debat

SP'ers waren dit weekend overal in de stad in touw om zoveel mogelijk Rotterdammers te bereiken en hen te overtuigen op 3 maart SP te stemmen. Vrijdagavond werden bouwborden van prestigeprojecten overplakt met de leus 'Hier had uw betaalbare huurwoning kunnen staan'. Zaterdag stond de SP op drie markten - de centrummarkt op de Binnenrotte, de Visserijmarkt in West, en de markt op het Afrikaanderplein.

Van de markt wandelde lijsttrekker Leo de Kleijn door naar de Floorshow. Daar zette hij uiteen dat cultuur juist de krenten in de pap zijn die het leven veraangenamen in economisch slechte tijden. Bezuinigen daarop zou onverstandig zijn. Ook zou de gemeente meer moeten doen om startende kunstenaars het werken mogelijk te maken, bijvoorbeeld met het zorgen voor huisvesting zodat er her en der in de stad creatieve broedplaatsen ontstaan.

Op zondag - Valentijnsdag - verklaarden de kandidaat-raadsleden hun liefde aan het winkelend publiek met een rood ballonnenhart, de verkiezingskrant met alle wapenfeiten en de belofte de komende vier jaar zich weer met hart en ziel in te zetten voor alle Rotterdammers.

De komende dagen gaat de campagne op volle sterkte door. Op maandagochtend stonden SP'ers om 06.30 aan de bedrijfspoort bij de Shell. Maandagavond zijn vier SP-kandidaten bij debatten met ondernemers, met jongeren en over schuldhulpverlening. Dinsdagavond gaat de SP weer de buurt in, langs de deuren in Vreewijk.

Wil je weten wat er allemaal te doen is? Kijk op de agenda. Meehelpen? Geef je op bij vincentvergeer@gmail.com.

U bent hier