h

SP claimt prestigeprojecten voor de gewone Rotterdammer

13 februari 2010

SP claimt prestigeprojecten voor de gewone Rotterdammer

De SP beplakte gisterenavond bouwborden van megalomane nieuwbouwprojecten met grote banners met de tekst ‘Hier had uw betaalbare huurwoning kunnen staan’. Hiermee claimt de SP deze bouwlocaties terug voor gewone Rotterdammers. Die heeft namelijk geen behoefte aan nog meer onverkoopbare luxeappartementen en onnodige kantoorpanden, maar aan betaalbare en kwalitatief goede huurwoningen.

bouwborden overplakken

Kandidaat-raadslid Kevin Levie: “De afgelopen jaren heeft de PvdA vooral gebouwd voor de VVD: overal verrijzen torens met luxeuze appartementen en kantoren, terwijl duizenden betaalbare huurwoningen worden gesloopt. Rijke mensen zijn van harte welkom in Rotterdam, maar niet ten koste van gewone Rotterdammers die een fatsoenlijke betaalbare huurwoning willen kunnen huren zonder jaren op de wachtlijst te hoeven staan. De SP wil gaan bouwen voor de Rotterdammers, en niet voor de winsten van projectontwikkelaars.”

Rotterdam grossiert in grote bouwprojecten voor mensen met een dikke portemonnee – de Lloydtoren, de Calypsotoren, Montevideo, de nieuwe markthal - terwijl er nog steeds een tekort is aan betaalbare huurwoningen. Vorig jaar nog leende de gemeente 200 miljoen euro gemeenschapsgeld uit aan projectontwikkelaars, zodat ze hun risicovolle prestigeprojecten kunnen voltooien.
Met het plakken van de banners 'Hier had uw betaalbare huurwoning kunnen staan' protesteert de SP tegen deze ontwikkeling.

U bent hier