h

SP-Kamerlid Sadet Karabulut vraagt mening over mosquito

27 februari 2009

SP-Kamerlid Sadet Karabulut vraagt mening over mosquito

SP Tweede-Kamerlid Sadet Karabulut trekt dinsdag 3 maart om 19:00 uur Charlois in om bewoners van de Wolphaertsbocht naar hun mening te vragen over de in hun straat aanwezige mosquito’s. ROOD Rotterdam, jong in de SP, wil dat deze apparaten verdwijnen en zullen haar vergezellen.

SP-Tweede Kamerlid Sadet KarabulutEens in de twee weken gaan Rotterdamse SP-leden en -fractieleden op Buurtavontuur in een van de Rotterdamse wijken. Zij bellen aan bij mensen en vragen wat er speelt in de buurt. SP Tweede-Kamerleden gaan met enige regelmaat mee Buurten in de Buurt en deze keer gaat Sadet Karabulut mee.

Ditmaal is gekozen voor de Wolphaertsbocht, waar veel mosquito's hangen. Het apparaat jaagt jongeren met een hoge pieptoon weg. Rotterdamse ROOD-coördinator Tugba Karabulut: “We krijgen veel klachten over de mosquito van jongeren. In deze straat hangen ze in de buurt van woonhuizen. De SP wil weten of de jongeren ook binnenshuis last hebben van het apparaat.”

Als de jongeren inderdaad last hebben, wordt ze gevraagd te tekenen tegen de mosquito. De handtekeningen worden gebruikt ter ondersteuning van een proefproces dat de ROOD-jongeren willen aanspannen tegen het gebruik van het apparaat.

Wat is Buurten in de Buurt?
SP-jongeren roepen op tot proefproces mosquito
Teken tegen mosquito's
Buurten met Sadet Karabulut 10 november 2008

U bent hier