h

Buurten met SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut

10 november 2008

Buurten met SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut

Afgelopen maandag ging de SP op Buurtavontuur in de buurt Cool in het centrum van Rotterdam. Zoals elke twee weken ging de Rotterdamse SP-fractie overdag 'Buurten in de Wijken' en 's avonds op 'Buurtavontuur', langs de deuren om te vragen hoe het gaat in de buurt. Dit keer ging SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut mee op stap.

SP-Tweede Kamerlid Sadet KarabulutSadet Karabulut ging samen met SP-raadslid Josine Strörmann, afdelingsvoorzitter Ineke Palm en vele andere SP-ers langs de deuren in de Eendrachtsstraat, Mauritsstraat en Jacobusstraat. Ook spraken we met bewoner en SP-lid uit de Maurtitsstraat Rob van der Steen. Rob is een actief bewoner en bestuurslid van de bewonersorganisatie. Ook gingen we op bezoek bij de houten spellenwinkel Zituacion van Jan de Koning (sinds 1970) in de Jacobusstraat. Hij moet op termijn, zoals veel bewoners van centrum, wijken voor de rijken. Wethouder Karakus van huisvesting wil het centrum yuppificeren volgens zijn Stadsvisie 2030. De gezamenlijke buurttuin, de Jacobustuin achter de winkel, is door inzet van Jan de Koning en andere bewoners tot nu toe behouden gebleven.

Wat de SP verder hoorde in Cool: Er is geen plek voor jongeren in Cool maar ook geen jongerenwerk en veel te weining speelruimte voor kinderen. Ouderenvoorzieningen zijn er relatief veel, er wonen ook best veel ouderen in het centrum van Rotterdam, wat best uniek is. Cool is een heel gemengde buurt, jong en oud, zwart en wit, arm en rijk. Het is er veel veilger dan vroeger door meer politie-surveillance (op sommige plekken). Ook wordt het mensen met rollators steeds moeilijker gemaakt in het centrum over de stoep te gaan sinds het rookverbod is ingevoerd, er zijn steeds grotere afgebakende terassen in het centrum.

Sadet in gesprek met bewoners in de Eendrachtstraat
Sadet in gesprek met bewoners in de Eendrachtstraat

Sadet en Ineke in gesprek
Sadet en Ineke in gesprek

In gesprek met SP-lid en bewoner Rob van der Steen in de Mauritsstraat
In gesprek met SP-lid en bewoner Rob van der Steen in de Mauritsstraat

In de Jacobustuin met Jan de Koning, Josine Strörmann en Ineke Palm
In de Jacobustuin met Jan de Koning, Josine Strörmann en Ineke Palm

U bent hier