h

Binnenstad geen yuppenhangplek

4 december 2008

Binnenstad geen yuppenhangplek

Vandaag beslist de gemeenteraad hoe de binnenstad van Rotterdam er de komende jaren uit gaat zien. Als het aan het college ligt, verandert de binnenstad in een city lounge maar SP-raadslid Leo de Kleijn vreest dat het een hangplek voor yuppen wordt.

Binnenstad Rotterdam

De Kleijn: “De binnenstad wordt vooral dichtgebouwd met dure woningen. Vervolgens gaat men daaromheen wat groen organiseren. Terwijl de Lijnbaanhoven, die prachtig tussen het groen staan, gesloopt moeten worden. Dat is de wereld op z’n kop. De bewoners van wijken als Cool en het Oude Westen vragen zich al langer af wanneer zij plaats moeten maken voor mensen met geld.”

Daarnaast is het binnenstadsplan er niet genoeg op gericht om het centrum van de stad autoluw te maken. Leo de Kleijn: “Er staan een aantal parkeergarages in gepland. Dan kan je investeren in openbaar vervoer tot je een ons weegt, maar dan blijven de auto’s komen. Wij zien wel wat in een binnenstadsplein, dat ontstaat als je de Coolsingel autovrij maakt tussen het Hofplein en de Meent.

De SP buurt in de wijk Cool

U bent hier